Inițializează o căutare

SAMGPL

Rata şomajului din Ialomiţa a scăzut semnificativ în luna martie!

Rata şomajului se află într-o continuă scădere de la începutul anului şi până în prezent. Dacă în luna ianuarie, rata era de 7,1% (6.829 de şomeri), în luna februarie a scăzut la 6,61% (6.361 de şomeri), iar în luna martie, la 6,28% (6.043 de şomeri).


Totodată, de la lună la lună a scăzut şi numărul celor care primesc indemnizaţii de şomaj. În luna ianuarie existau 1.519 de persoane care primesc astfel de remunerări, în luna februarie, 1.388 de persoane, iar în luna martie, 1.131 de persoane.

Nu putem, totuşi, să nu observăm problema şomerilor cu studii superioare, care, în marea majoritate, sunt femei. În luna ianuarie existau 74 de astfel de persoane (49 femei), în luna februarie, 76 de persoane (49 femei), iar în luna martie, 69 de persoane (45 femei). Cifrele rămân constante şi când vorbim despre şomerii cu studii superioare fără drept de indemnizaţie. În ianuarie erau 33, în februarie, 35, iar în martie, 34.

Cea mai importantă scădere a fost înregistrată în rândul muncitorilor. Din ianuarie şi până în prezent, au ieşit din evidenţa AJOFM Ialomiţa 370 de muncitori care primeau indemnizaţie de şomaj şi alţi 188 de muncitori fără acest drept.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare