Inițializează o căutare

SAMGPL

Tinel Gheorghe: „Am învăţat-o şi am susţinut-o pe Luminiţa Barcari să ceară suspendarea ordinului”

„Acum trei săptămâni, ne-am întâlnit aici, în cadrul unei conferinţe de presă, şi v-am explicat că ordinul emis de ministrul Liviu Pop este ilegal. Am învăţat-o şi am susţinut-o pe Luminiţa Barcari să ceară suspendarea ordinului şi, concomitent, să atace în instanţă punerea în aplicare a ordinului. A obţinut suspendarea ordinului, ceea ce este un lucru foarte bun, şi sper că astăzi (n.red.: vineri, 13 octombrie), Luminiţa a obţinut acel certificat de grefă de la Curtea de Apel Bucureşti, iar de luni (n.red.: 16 octombrie) încolo, sper că o vom avea inspector general şcolar pe Luminiţa Barcari!”, a spus preşedintele PNL Ialomiţa.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus miercuri, 11 octombrie a.c., suspendarea executării, până la pronunţarea pe fond, a ordinului emis de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) pe data de 18 august, prin care Luminiţa Barcari, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Ialomiţa, era demis din funcţie. Decizia este una executorie, însă ministerul de resort poate face recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

Totodată, până la pronunţarea pe fond, Luminiţa Barcari se poate întoarce în funcţia de inspector şcolar general.
Scurtul istoric al schimbării şefei IŞJ

Luminiţa Barcari a fost anunţată în seara zilei de vineri, 18 august a.c., prin fax, alături de alţi 12 inspectori şcolari generali din ţară, că mandatele lor vor înceta de la data de 4 septembrie a.c..
Revocările din funcţii au venit în urma unor evaluări făcute la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop. Potrivit oficialilor din Ministerul Educaţiei, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management. Unii dintre ei au anunţat deja ministerul că vor contesta în instanţă deciziile de revocare din funcţie.

Comisia a analizat, timp de circa două săptămâni, activitatea tuturor inspectorilor şcolari generali, pornind de la contractul de management al fiecăruia dintre ei.

În afară de inspectorul şcolar din Harghita, unde a fost descoperită o singură problemă, ceilalţi au avut două-trei nereguli în contractele de management, iar alţi 13 au avut cele mai multe probleme.
Contactată telefonic la momentul demiterii, Luminiţa Barcari a susţinut că va contesta în instanţă decizia de revocare, ceea ce a şi făcut ulterior. Totodată, aceasta a susţinut la vremea respectivă că nu ar exista temei pentru demiterea sa.

“Încă nu, dar normal, urmează să o contest. (...) Mi se reproşează că raportul de audit are data de înregistrare la minister pe data de 21 şi termenul era de 20 iulie a.c., că starea învăţământului ialomiţean nu am trimis-o la minister, dar starea învăţământului ialomiţean pentru anul şcolar 2015-2016, deşi ea este publică, e pe site, discutată cu directorii. Deci, pentru anul şcolar 2015-2016, în condiţiile în care eu am fost evaluată pentru acel an şcolar şi am primit calificativul «foarte bine». Acestea sunt motivele pentru care am fost revocată începând cu data de 4 septembrie. O să fac public totul, dar nu acum, ci după ce voi acţiona în instanţă”, spunea atunci fosta şefă a IŞJ Ialomiţa la sfârşitul lunii trecute.

Autorul articolului: Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare