Inițializează o căutare

SAMGPL

Silica Tudor şi-a dat demisia din funcţia de viceprimar al municipiului Feteşti


La începutul verii, între primarul municipiului Feteşti, Sorin Gafiţoi, şi Silica Tudor a izbucnit un conflict care a fost stins cu greu.

În luna iulie a.c., după un lung şir de neînţelegeri între cei doi, la organizaţia judeţeană a PSD ajunsese o propunere pentru retragerea sprijinului politic al Silicăi Tudor – astfel, aceasta şi-ar fi pierdut calitatea de consilier local şi, totodată, pe cea de viceprimar.

Apele se liniştiseră în cele din urmă până când, pe data de 31 august, Sorin Gafiţoi anunţa că a demisionat din funcţia de primar al municipiului Feteşti, susţinând că a făcut acest lucru din motive personale. Totuşi, la distanţă de aproximativ o săptămână, Sorin Gafiţoi a revenit asupra deciziei şi şi-a retras demisia.

A plecat de bună voie...

Viceprimarul unei localităţi este ales din rândul consilierilor locali şi, potrivit legii în vigoare, în cazul în care acestuia i se retrage sprijinul politic, îşi pierde calitatea. Odată cu pierderea calităţii de consilier local, dispare şi cea de viceprimar.

Joi, 28 septembrie a.c., consilierii locali feteşteni respingeau, prin vot secret, un proiect de hotărâre cu privire la revocarea Silicăi Tudor din funcţia de viceprimar. Deşi aceasta putea rămâne liniştită în funcţie, a doua zi, pe data de 29 septembrie a.c., şi-a depus demisia din funcţia de viceprimar.

Cel mai probabil, Silica Tudor a realizat că trebuie să lase liberă funcţia de viceprimar fără a-şi pune în pericol mandatul de consilier local. Ar fi fost posibil ca, în cele din urmă, PSD Ialomiţa s-o excludă din partid şi, astfel, să piardă mandatul de consilier local. Demisionând din funcţia de viceprimar, aceasta şi-a asigurat în continuare prezenţa în consiliul local.

Cine i-ar putea lua locul Silicăi Tudor

Încă de la primele încercări de înlăturare a Silicăi Tudor din echipa administrativă a primăriei Feteşti, în spaţiul public a fost vehiculat numele eventualului înlocuitor, iar acesta ar fi fost consilierul social-democrat Gheorghe Şoldan.

Autor: Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare