Inițializează o căutare

SAMGPL

Fostul poliţist-şpăgar din Stelnica s-a împăcat cu puşcăriaşul care îl ameninţa că-i bagă 20 de gloanţe în cap

În primăvara anului trecut, fostul şef al Secţiei de Poliţie Stelnica, Ivanciu Siminel, a avut divergenţe cu un bărbat care era concubinul femeii pe care „i se pusese pata”. Concubinul femeii din Făcăeni se afla în puşcărie, aşa că Siminel Ivanciu a decis „să aibă grijă“ de respectiva care lucra într-un bar.


Numai că acest lucru a ajuns la urechile concubinului femeii, aflat „la suferinţă“, şi care a decis să-l avertizeze telefonic pe poliţist că barmaniţa este femeia lui şi că-l va termina dacă nu o lasă în pace. Şi aşa, o poveste de amor a fost cusută între copertele unui dosar penal în loc să se facă un film după ea, gen Las Fierbinţi...Las Făcăeni....

Amor de Făcăeni

Potrivit surselor noastre, Siminel obişnuia să-şi bea foarte des cafeaua la un bar din Făcăeni. Cu acele ocazii, Ivanciu îi făcea ochi dulci barmaniţei, căreia îi mai bătea şi apropouri cu tentă xxx. Dar, barmaniţa, fiind implicată într-o relaţie în care jurase „credinţă“, şi-a înştiinţat „studentu‘“ că un poliţist îi perturbă postul negru la care se auto-supusese. Cum în „student“ clocotea sângele mai ceva ca-n poliţist, cei doi masculi şi-au declarat, oral, o iubire ca-n filme. Poliţistul-şpăgar-amorezat a depus chiar şi o plângere la parchet pe numele concubinului gelos.

Vrând să vedem care a fost temeiul plângerii şi cum au stat lucrurile de fapt, am făcut câteva „săpături“. Astfel, la sfârşitul lunii ianuarie 2016, Siminel a formulat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, precizând că este apelat de către o persoană necunoscută care îi aduce injurii şi îl ameninţă cu acte de violenţă.

Ameninţat de un deţinut încarcerat la Codlea

Având în vedere solicitarea lui Siminel şi ţinând cont de legile în vigoare, a fost obţinut un mandat de supraveghere tehnică, privind autorizarea interceptării comunicaţiilor efectuate de şeful secţiei de poliţie (în ianuarie 2016, Ivanciu încă mai era poliţist).

După verificări amănunţite, s-a constat că apelurile ameninţătoare proveneau din localitatea Codlea, judeţul Braşov, mai exact din Penitenciarul Codlea, unde era încarcerat Ovidiu Baciu, care executa o pedeapsă privativă de libertate.

Potrivit anchetatorilor, patroana localului din Făcăeni susţine că Baciu nu este amantul ei, ci are o relaţie cu acesta după ce a divorţat de fostul soţ. Aceasta l-a vizitat la penitenciar şi astfel condamnatul a intrat în posesia numărului de telefon al poliţistului şi, probabil, al poveştii.

Conversaţiile dintre cei doi par să fi fost destul de aprinse, observându-se clar dispreţul pe care îl avea Ovidiu Baciu faţă de Ivanciu Siminel. Mai jos, vă redăm un scurt fragment dintr-o conversaţie pe care aceştia au avut-o.

„Baciu: Băi, prietene, tu nu realizezi cine sunt io?
Siminel: Da... da spune-mi mie cine eşti... dacă ştii tu cine sunt io?
Baciu: Băi... băi, prietene... tu nu îţi dai seama că te... te distrug...
Siminel: Mă distrugi tu pă mine?
Baciu: Bă... ştiu unde stai, ştiu tot! Eşti prost la cap! Păi, te urmăresc noapte de noapte, te mănânc! Prostule! Scot maţele afară din tine, băi cretinule! Că eşti prost! Îţi bag 20 de gloanţe în cap, bă, ţărane prost!
Siminel: Îhm...hm...
Baciu: Bă, ai grijă că ai copii, ai familie, ai tot, vezi de treaba ta! Nu mai strica relaţii la familii! Vezi de viaţa ta! Ţi-e foame? Îţi dau eu bani! Vrei să mănânci? Las-o în pace, bă... prietene! Eşti un nimeni”, se arată în stenogramele primite de la parchet.

Ivanciu a decis să-l ierte pe concubinul „pistolar“

Săptămâna trecută, la Judecătoria Feteşti a avut loc primul şi ultimul termen de judecată în dosarul în care Ivanciu i-a făcut plângere penală lui Ovidiu Baciu pentru ameninţare. Am spus şi ultimul termen de judecată deoarece fostul poliţist, care în timpul anchetei s-a dat speriat de moarte de puşcăriaş, a anunţat instanţa că s-a împăcat cu agresorul. Şi astfel cei doi, sau trei, au ajuns de la Spital la Bal. Iar Ivanciu este bun de plată...

scris de Sorin Duţu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare