Inițializează o căutare

SAMGPL

Primarul-inculpat Sava, la al doilea dosar penal pentru abuz în serviciu

În urmă cu o lună de zile, consilierii locali PSD-ALDE din Urziceni au făcut publică o scrisoare deschisă în care atrăgeau atenţia asupra altor fapte penale săvârşite de primarul-inculpat Constantin Sava. Cu această ocazie am trimis o solicitare Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni prin care am întrebat dacă s-au autosesizat referitor la noile acuzaţii. Imediat, Parchetul Urziceni ne-a comunicat că Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Ialomiţa s-a autosesizat şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. Iar noul dosar penal al lui Sava, nr 602/P/2017, se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni. 


Inculpatul Turcu preferă faptele în formă continuată...

...aceasta fiind concluzia noastră în privinţa faptelor pe care primarul – inculpat le-a săvârşit şi le tot săvârşeşte la Primăria Urziceni. Pentru că nici nu s-a întors bine în funcţie, că a şi început să exercite o presiune continuă asupra noilor angajaţi ai primăriei şi asupra oamenilor apropiaţi acestora.

Evident, această presiune a condus la demisia unora dintre ei, deşi fuseseră angajaţi cu respectarea tuturor normelor legale şi îşi îndepliniseră atribuţiile fără nici un reproş. Această manieră de lucru ne determină să credem că practica actelor ilegitime petrecute în Primăria Urziceni va continua, proaspătul rechizitoriu al lui Turcu fiind o garanţie în acest sens.

Pentru DNA, Sava poate fi un fel de Dragnea...

Deşi este un liberal habotnic, Sava vrea să ne contrazică într-un mod cu totul neaşteptat şi să ne arate că pentru DNA poate fi un fel de Dragnea. Adică, timp de doi ani de zile, până în august 2016, o angajată a Compartimentului Baza Sportivă, o anume Tănase, a încasat cel puţin 20 de salarii fără să presteze o zi de muncă. Această fărădelege poate fi probată cu declaraţia şefului compartimentului Baza Sportivă.

Jaf la Urbanism

Lipsa lui Turcu pentru 8 luni de zile din biroul de la primărie a avut numai părţi bune. De exemplu, tot gunoiul ţinut sub preş a fost scos la vedere. Astfel, s-a constatat că în cadrul Primăriei Urziceni a fost şi este o practică de a nu urmări construcţiile care se edifică, indiferent de natura proprietăţii terenului. Pe domeniul privat al Municipiului, la Vest de Strada Plantelor şi la Sud de Strada Labirint, există mai multe case de locuit ridicate în ultimii ani fără autorizaţie de construcţie, unele fiind fără drept de folosinţă asupra terenului. Cum să nu-l voteze respectivii şi rudele acestora pe Sava când cu toţii sunt complici la o luare/dare de mită electorală?

Situaţia este arhi-cunoscută întrucât proprietarii au iniţiat demersuri pentru intrarea in legalitate, unii solicitând înregistrarea în evidentele fiscale cu bunuri imobile, fără a face dovada actului de proprietate şi fără a deţine autorizaţie de construcţie.

De la Sava, fără număr! Şi fără licitaţie...

De la neregulile din ograda Urbanismului, trecem la cele de la închirieri şi concesiuni unde majoritatea contractelor de închiriere şi de concesiune a terenurilor aparţinând domeniului public sau privat sunt întocmite fără respectarea legislaţiei în domeniu. Astfel, contractul iniţial dintre Primăria Urziceni şi S.C. Jubileu Com SRL prevedea închirierea unei suprafeţe de 12 mp. Ulterior, prin act adiţional şi fără hotărâre de consiliu local (HCL) măreşte această suprafaţa la 40 mp. Prin contractul 3242/2015 păstrează suprafaţa de 40 mp închiriaţi, de asemenea în lipsa unei HCL şi fără procedura de licitaţie, aşa cum prevede legea. Exemplul este unul la întâmplare deoarece toate contractele de închiriere a suprafeţelor din domeniul public în scopul desfăşurării de activităţi comerciale sunt încheiate în lipsa unei HCL de atribuire, fără procedura de licitaţie şi la valoarea de 0,5 euro/mp/lună, aducând prejudicii bugetului local. Exemplificăm cu alte contracte, nr. 9248/2015, nr. 180/2016, nr. 4370/2015, nr. 22330/2015, etc.

Vrei pământ sau spaţiul comercial? Fă o cerere la Sava!

Terenul intravilan sau extravilan aparţinând domeniului public sau privat folosit în scop agricol este atribuit în chirie de primar doar în baza unei solicitări, fără HCL şi fără licitaţie. Un astfel de exemplu este contractul nr 1232/2016 şi ar mai fi vreo câteva. Şi asta nu e tot în materie de afaceri imobiliare urât-mirositoare. Imobile aflate în proprietatea Municipiului Urziceni sunt folosite de persoane fizice sau juridice fără a avea contracte de închiriere sau administrare. În plus, utilităţile sunt plătite din bani publici.

Sava nu e doar primar, e şi popă! Dă şi de pomană!

Apogeul în materie de pomeni fără lumânare a fost atins de Turcu atunci când a închiriat la preţuri modice şi în lipsa unei HCL şi a unei licitaţii un buldoexcavator pe o durată de un an de zile cu 200 lei/lună. Este vorba despre contractul 202/2016 prin care s-au adus prejudicii imense bugetului local. Preţul zilei pentru închirierea unui astfel de utilaj este de 200 de lei per ora de lucru, nu pe lună.

Consilierii PSD-ALDE au atras atenţia, procurorii au preluat legătura

Toate cele de mai sus au fost semnalate de o parte dintre consilierii locali. Este vorba despre Alexandrescu Octavian, Buculescu Elena, Cazan Liviu, Dumitrescu Ion, Niţă Nicuşor, Petre Ştefan, Ştefan Sorin, Stoian Dorin, Costică Valentina şi Neagu Marian. Iată, după ani de zile în care au fost relatate faptele acestui primar penal, au apărut şi sesizările din oficiu în baza articolelor de presă.

Sorin Duţu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare