Inițializează o căutare

SAMGPL

După ce a făcut dezvăluiri despre implicarea unor ofiţeri SRI şi şefi din cadrul ANAF în dosarele sale penale, afaceristul Balica le-a făcut plângeri penale care au fost clasate de procurori

În cursul anului 2015 am scris despre omul de afaceri Balica Liviu care a fost reţinut pentru evaziune fiscală. După cum am prezentat la vremea respectivă, Balica a dat nişte declaraţii la un termen de judecată de le-au zbârlit părul pe cap mai multor persoane din cadrul ANAF.


Astfel, controversatul afacerist a declarat în faţa instanţei că inspectori din cadrul Serviciului de Control Fiscal l-au învăţat cum să declanşeze falimentul la societăţile pe care le deţine.

Totodată, Balica a mai afirmat că toată operaţiunea ce avea ca scop ca el să rămână fără societăţi ar fi fost bine regizată de cineva de la control fiscal, cu care a şi avut mai demult o dispută. De asemenea, în declaraţia sa, Liviu Balica a mai făcut referire şi la nişte administratori din cadrul unor societăţi cu care a făcut afaceri. Referitor la aceşti administratori de firme, patronul din Slobozia ar fi menţionat că respectivii ar fi dat declaraţii nereale faţă de persoana sa.

La prima vedere, declaraţiile lui Balica păreau vorbele unui om disperat, care vrea să scape de probleme şi să arunce vina asupra altor persoane. Însă, tot în cadrul acelei şedinţe de judecată, Balica a vorbit şi despre un aşa-zis ofiţer de la SRI. Potrivit afaceristului, acel ofiţer de informaţii l-ar fi contactat cu doar câteva zile înainte să fie reţinut şi l-ar fi întrebat dacă ar avea nevoie de ajutor referitor la problemele pe care le are. Ofiţerul l-ar fi întrebat, de asemenea, dacă ştie cine ar putea fi duşmanul său, sugerându-i câteva nume, mai puţin pe cel pe care Balica îl acuza de abuzuri.

Plângerile lui Balica, clasate de procurori

În ultimul an, afaceristul evazionist a formulat mai multe plângeri penale unor şefi din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice. Astfel, în data de 16 decembrie 2016, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a confirmat ordonanţa procurorului de clasat prin care a clasat plângerea penală a lui Balica împotriva lui Rădulescu Daniel, Zisu Rodica, Sima Tudoriţa şi
Moacă Silvia Daniela. Aflat în Penitenciarul Slobozia unde execută o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani pentru evaziune fiscală, Balica a contestat rezoluţia procurorului, de clasare a plângerii sale. Miercuri, 5 aprilie, tribunalul a respins plângerea lui Balica, astfel că ordonanţa parchetului a rămas definitivă.

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare