Inițializează o căutare

SAMGPL

După mai bine de 7 ani la şefia ANCOM, slobozeanul Cătălin Marinescu şi-a dat demisia

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), slobozeanul Cătălin Marinescu, şi-a dat recent demisia de la conducerea instituţiei.


Fostul PDL-ist Marinescu a fost numit în această funcţie în anul 2009, de către Traian Băsescu, la propunerea Guvernului Boc, iar mandatul i-a expirat după 6 ani, în aprilie 2015, însă a fost prelungit automat, până la numirea unui succesor.

Călare pe cai şi din 2015

Potrivit unor surse, Cătălin Marinescu, Dan Georgescu, fost şef al instituţiei, Mircea Cazan, deputat PNL, care a fost în trecut şef al SN Radiocomunicaţii şi Răzvan Cotovelea, fost ministru al Comunicaţiilor, sunt persoanele care s-au luptat, în aprilie 2015, să câştige, din partea Guvernului şi a preşedintelui României, nominalizarea pentru un mandat de şase ani de zile în fruntea ANCOM, instituţia care face regulile pe piaţa locală de comunicaţii şi servicii poştale - cu o valoare de peste 4 miliarde de euro pe an.

Totuşi, nici guvernul Ponta – încă la putere în acel moment – şi nici guvernul Cioloş – instaurat pe 17 noiembrie 2015 – nu s-au grăbit să propună un alt preşedinte pentru ANCOM, Marinescu rămânând în continuare la şefia instituţiei până în momentul demisiei sale.

Cine este slobozeanul Cătălin Marinescu?

Cătălin Marinescu a devenit membru PD (PDL) în 1992, iar în mai 2001 a fost ales în funcţia de secretar executiv al Biroului Permanent Naţional al PDL. La alegerile parlamentare din 2008 a candidat în Colegiul Uninominal 3 Căzăneşti, pentru Camera Deputaţilor, tot din partea PDL, obţinând 32,7% din voturi. Acesta a mai fost şi consilier judeţean PDL între 2000-2004, şi chiar preşedinte al organizaţiei judeţene democrate în aceeaşi perioadă.

Nicuşor Dinu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare