Inițializează o căutare

SAMGPL

Amendaţi deja cu câte 2000 de lei de A.N.I., consilierii locali PNL şi UNPR din Maia vor cu orice preţ să menţină viceprimarul în funcţie

Viceprimarul Niculae Costel (foto) ţine cu dinţii de funcţia pe care o are. Dacă, la început, Agenţia Naţională de Integritate nu făcea presiuni să fie îndepărtat din funcţie, iar prefectura îi ţinea partea, acum lucrurile par să se fi schimbat. Totuşi, Nae – cum îi spun sătenii – nu se lasă doborât cu una cu două şi se ambiţionează să rămână cât mai mult pe confortabilul scaun de viceprimar.


La un pas de a-şi pierde mandatul acum 5 zile
    Un proiect de hotărâre care l-ar fi lăsat fără mandat pe Nae ar fi trebuit să se afle pe ordinea de zi a şedinţei consiliului local din comuna Maia, care n-a mai avut loc, nefiind îndeplinită procedura de înştiinţare a consilierilor locali. În sala de şedinţe au fost prezenţi doar patru consilieri PSD, un consilier PI şi primarul comunei, Marian Zamfir. Pentru a putea fi realizat cvorumul, ar fi fost nevoie şi de prezenţa viceprimarului care, deşi se afla în primărie, a refuzat să participe, de frică să nu-şi piardă mandatul, dat fiind faptul că, fără consilierii PNL, încetarea mandatului său ar fi trecut cu brio de votul consilierilor PSD plus PI.
      „A fost un viciu de procedură, nu a ajuns convocatorul la toţi consilierii locali. Au ajuns doar un mesaj de la doamna secretară şi mapele de şedinţă. Nu a fost dus şi convocatorul, a fost uitat la primul consilier care a fost informat. La şedinţă au fost doar consilierii care sunt mai «de bună credinţă», ca să zic aşa. Viceprimarul a stat de dimineaţă, de la 8 până la 10, când am intrat în sala de şedinţe, că aveam televiziunea acolo. I-am zis: «să facem măcar o conferinţă de presă, până la urmă, dacă şedinţă nu e». Bineînţeles, el a plecat, nu a intrat în sala de şedinţe. Dacă intra şi el, se făcea cvorum, dar vă daţi seama că nu avea nici un interes, a fugit de acolo. Sunt presiuni şi de la ANI, mai nou şi de la prefectură. Prima dată, prefectura mi-a trimis o scrisoare cum că nu există temei pentru invalidarea mandatului, acum mi-a trimis o scrisoare prin care îmi spune că există temei”, ne-a declarat Marian Zamfir, primarul comunei Maia.

      Declarat incompatibil de către ani

      Potrivit ANI, Niculae Costel, fost primar al comunei Maia, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada exercitării mandatului de primar al comunei Maia – 2008-2012 – a iniţiat şi a emis un proiect de hotărâre prin care se aproba concesionarea directă a terenurilor din domeniul public al comunei Maia, proiectul stând la baza hotărârii Consiliului Local Maia, de aprobare a acestor concesionări. Terenurile concesionate erau ocupate de SC Dany Construct S.R.L., societate la care soţia lui Niculae Costel este asociat unic şi administrator, dar şi de către alte două societăţi comerciale.

      Ulterior aprobării proiectului de hotărâre, a fost încheiat contractul de concesiune între Niculae Costel, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Maia, şi SC Dany Construct S.R.L.

      Andrei Banu


      Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


      Lăptăria cu caimac
      Polaris


      Comentarii prin Facebook
      Citește Condițiile de utilizare