Inițializează o căutare

SAMGPL

PNL folosește elevii, școlile și inspectoratul școlar pentru obținerea de avantaje electorale

COMUNICAT EMIS DE BIROUL DE PRESĂ AL PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT IALOMIȚA

România nu poate merge înainte cu politizarea învățământului practicată de P.N.L. Ialomița, prin reprezentanții săi care ocupă funcții de conducere în domeniul educației, respectiv inspectorul general școlar și inspectorul general-adjunct din județul Ialomița. 

Am mai spus acum o lună și repetăm până se va înțelege și la P.N.L.: Legea Educației Naționale interzice activitatea politică în școli și este interzis inspectorilor școlari și directorilor de școli să facă activitate politică în incinta unităților școlare de nivel preuniversitar și în timpul programului de lucru. 

Cerem Ministerului Educației anchetarea și destituirea inspectorului general școlar și inspectorului general-adjunct de la I.Ș.J. Ialomița pentru încălcarea Legii Învățământului, a Regulamentelor de funcționare și contractului de management. 

Este inadmisibil ca inspectorii școlari să realizeze campanie electorală în timpul orelor de program, când sunt plătiți să fie echidistanți și să se ocupe de interesul învățământului. De aceea, am depus astăzi o nouă sesizare la Biroul Electoral Județean Ialomița.

În urmă cu 4 săptămâni, am sesizat B.E.J. Ialomița și Biroul Electoral Central privind următoarele abateri comise de doamna Barcari Luminița, candidat PNL, care s-a folosit de funcția de inspector general școlar pentru a obține avantaje electorale pentru PNL. Ambele birouri electorale au decis sesizarea Ministerului Educației pentru verificare și sancționare. 

În cursul lunii septembrie 2016, doamna inspector general școlar Barcari Luminița, care este acum candidat P.N.L. - a organizat un eveniment politic la un liceu din municipiul Fetești, la care a invitat pe prim-ministrul Cioloș și mai mulți politicieni liberali ce se regăsesc acum drept candidați pe lista P.N.L. – cum ar fi deputatul Pocora Cristina care s-a afișat insistent la braț cu șeful guvernului, pentru a sublinia legăturile subterane dintre P.N.L. și Guvernul așa-zis “tehnocrat”. Evenimentul a fost filmat de P.N.L., iar secvențele video au fost folosite ulterior în campania electorală pentru a confecționa clipuri de propagandă politică. În pregătirea acestui eveniment, inspectorul general școlar a interzis directorului școlii să anunțe alte personalități politice sau demnitari din județul Ialomița, astfel încât să asigure un caracter MONOCOLOR inaugurării unei săli de sport, eveniment pe care astfel l-a politizat în folosul P.N.L.

De asemenea, inspectorul general școlar, doamna Barcari Luminița, a adus recent o echipă de filmare în școala din Slobozia unde are 2 ore de predare pe lună, și au prelevat secvențe filmate în timpul orelor de predare, în care candidatul P.N.L. predă la tablă, unde se află alături de proprii săi elevi (care sunt minori). Secvențele video preluate fără acordul scris al părinților au fost folosite la un videoclip electoral, realizat de asemenea, fără a exista un acord scris al tuturor părinților acestor elevi minori. 

Tot inspectorul general școlar din județul Ialomița a organizat filmarea unui videoclip politic în curtea școlii din comuna Perieți, împreună cu elevi în uniforme școlare, unde a adus colegii de la P.N.L. – actuali candidați din partea acestei formațiuni politice – Gheorghe Tinel, Pocora Cristina și Ionescu Aurelian, care au fost primiți de elevi cu pâine și sare, de parcă erau președinții Somaliei și Mozambicului. 

Dorim să îi întrebăm pe candidații P.N.L.: stimați domni și doamne candidate liberale, ați informat elevii și părinții despre faptul că vor apărea în calitate de figuranți într-un videoclip electoral al P.N.L.? Oare părinții își trimit copiii la școală să învețe sau să facă figurație pentru partidele politice?

Pentru aceste abateri grave de la conduita așteptată din partea unui inspector general școlar, noi am sesizat luna trecută Biroul Electoral Județean Ialomița și Biroul Electoral Central, iar ambele organisme electorale au constatat prin Decizii scrise, pe baza probelor administrate de noi, faptul că în Ialomița s-a realizat activitate politică în școli. Ambele birouri electorale au constatat ceea ce arătat noi și au decis sesizarea Ministerului Educației Naționale pentru a se dispune o anchetă la Inspectoratul școlar județean Ialomița. 

Atragem atenția cetățenilor ialomițeni asupra faptului că propaganda politică în școli este interzisă prin Legea Educației Naționale. Nu activitatea profesională a inspectorului general școlar o contestăm noi acum. Ea poate fi bună, poate fi slabă, este treaba altor instituții să evalueze aceasta. Noi dorim să atragem atenția publicului și cetățenilor de bună-credință din Ialomița asupra faptului că în ultimele 3 luni, activiștii politici ai PNL s-au folosit fără scrupule de școli și de elevi, pentru a-și efectua propaganda electorală în vederea obținerii de foloase politice și electorale pentru ei și partidul lor. 

Am monitorizat cu atenție activitatea inspectoratului școlar din Ialomița și am descoperit că inspectorul general-adjunct școlar Mitrea Steluța este un agresiv activist al Partidului Național Liberal. Această doamnă s-a remarcat în ultimele 2 luni de zile printr-o activitate politică virulentă pe care a desfășurat-o în spațiul public, în timpul orelor de program, când dumneaei ar fi trebuit să muncească pentru învățământ, conform contractului de management, Regulamentului de Organizare și Funcționare a Inspectoratelor Școlare și Legii Educației Naționale. 

Din probele colectate de noi, reiese fără dubiu că inspectorul general-adjunct școlar Mitrea Steluța în ultimele 2 luni nu prea a mai muncit la inspectorat, deoarece în general, în timpul programului de lucru, zilnic între orele 8-16, a fost activă în spațiul public pe internet, unde a făcut campanie electorală în favoarea PNL și a pseudo-candidatului său Cioloș Dacian, precum și atacând agresiv ceilalți competitori electorali. 

Față de gravele abateri descoperite, ne-am simțit obligați să sesizăm din nou Biroul Electoral Județean Ialomița. Prin sesizarea depusă astăzi, 9 decembrie 2016, noi solicităm acestui Birou să atragă atenția competitorului electoral PNL să nu mai încalce legislația în vigoare și să informeze Ministerul Educației cu privire la activitatea de campanie electorală derulată de inspectorul școlar Mitrea Steluța în timpul orelor de program și pe banii statului. 

Oare așa înțelege Partidul Național Liberal, încăput acum pe mâinile foștilor tovarăși ai lui Traian Băsescu, să ducă România ”înainte”? Înainte spre ce, stimați liberali, foști PDL-iști, foști API-iști, foști PIiști și alți -iști? Spre un haos care să profite intereselor care stau în spatele PNL, și cu siguranță spre o direcție greșită pentru România.

Cu această ocazie, ne întrebăm cum a reușit să ocupe doamna Mitrea Steluța un post din administrația publică pentru care este necesară deținerea unei diplome de licență și a uneia de masterat? Avea această doamnă o diplomă de licență și o diplomă de masterat în momentul când a declarat pe propria răspundere că îndeplinește condițiile legale? 

De exemplu, poate oare să ajungă cineva în funcția de magistrat, dacă nu are licența în Drept, doar declarând scris că îndeplinește condițiile legale și aducând o adeverință că este înscris la I.N.M.? 

Ne întrebăm dacă în procesul civil prin care doamna inspector general-adjunct a ocupat în vara trecută această înaltă funcție, interesele statului român au beneficiat de apărarea corectă și adecvată în instanță sau dacă statul român reprezentat de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Ialomița a fost măcar reprezentat în instanța civilă? La toate aceste întrebări, solicităm Ministrului Educației Mircea Dumitru să răspundă cinstit, în urma unei anchete interne serioase. Dacă poate și dacă vrea. Sau dacă sistemul mafiot îi va permite. 

Ne punem întrebarea de asemenea, care persoane din cadrul Ministerului Educației (Direcția Personal) girează astfel de practici pe muchea legilor și dacă acești înalți funcționari plantați în Minister în perioada guvernului Emil Boc vor răspunde vreodată în fața legii pentru performanța de a avea o doamnă educatoare fără studiile necesare pe funcția de inspector general-adjunct, doar cu o adeverință (că este înscrisă la masterat)? 

Ce fel de instituție de învățământ este aceea care acceptă să înscrie persoane fără diplomă de licență la cursuri de masterat? 

Cum poate Ministerul Educației să însărcineze pe doamna sus-menționată cu “aplicarea și respectarea legislației în organizarea, conducerea și desfășurarea procesului de învățământ” când planează astfel de semne de întrebare asupra modului de încadrare la inspectorat școlar din Ialomița? 

Asta este reforma propusă de PNL și de guvernul Cioloș? Cadrele didactice din învățământul preuniversitar ialomițean care au diplome de licență și de master nu își doresc să fie verificate și coordonate de persoane cu mai puține studii. 

Deținem imaginile care dovedesc cum face campanie electorală adjunctul de la cârma inspectoratului școlar, de când inspectorul general a intrat în concediu, ca să candideze la Parlament, imagini pe care le punem la dispoziția opiniei publice și oricăror instituții interesate. 

Noi, Partidul Social-Democrat, îndrăznim să credem în România și într-un sistem de învățământ care să respecte Legea Educației Naționale, să respecte cadrele didactice, elevii și părinții. Dorim ca astfel de practici, care aparțin unei ere apuse, să nu mai existe. Învățământul a suferit destul, iar cei vinovați trebuie să plătească. 

Cerem directorului de campanie al PNL, domnul Tinel Gheorghe, să citească Decizia B.E.C. nr.128/2016, o dată dimineață și o dată seara, până va pricepe și va reține ce scrie în ea: Biroul Electoral Central dispune sesizarea Ministerului Educației. 

Rugăm pe toți alegătorii de dreapta să nu acorde votul lor Partidului Național Liberal, care propune o direcție greșită pentru România și anume înapoi. Credem că este momentul ca P.N.L. să renunțe la politizarea educației și să lase școlile în pace.




Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare