Inițializează o căutare

SAMGPL

Ştefan Muşoiu, candidat PSD: Nu văd în adversarii politici nişte duşmani

Ştefan Muşoiu a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa timp de 8 ani de zile, în perioada februarie 2015 – iunie 2016 îndeplinind şi funcţia de preşedinte interimar. În momentul de faţă, acesta este unul dintre candidaţii PSD Ialomiţa pentru Camera Deputaţilor.




- Mai sunt câteva zile până la alegeri. Sunteţi încrezător?

“Da, sunt încrezător! Atât în precampanie, cât şi în campanie, PSD a fost singurul partid care a venit cu un program coerent – un program racordat la problemele şi nevoile actuale ale românilor şi bineînţeles, ale ialomiţenilor. Avem un program pregătit minuţios care vizează măsuri sociale, atât pentru tineri, cât şi pentru bătrâni. Dorim să reducem falia creată de PD-L – actualul PNL – între cei tineri şi cei bătrâni.”

- A contat susţinerea colegilor de partid?


“Întotdeauna am fost o echipă! În perioada de 8 ani în care am fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinte interimar – din februarie 2015, până în iunie 2016 – mi-am susţinut colegii primari prin toate acţiunile pe care le-am desfăşurat în judeţ.

În perioada 2012 – 2016, pe timpul Guvernului Ponta, când Liviu Dragnea a fost ministru al Dezvoltării, am reuşit să modernizăm infrastructura rutieră mult mai mult decât s-a întâmplat în alţi ani – asta pentru că a fost un program coerent, bine structurat şi finanţat corect. Tot ce se contracta pentru infrastructura rutieră şi edilitară a unei localităţi se deconta într-o perioadă foarte scurtă de timp. N-am ţinut cont de culoarea politică a localităţilor – este foarte important acest aspect! Cel mai bun exemplu a fost primăria din Feteşti. Feteştiul a beneficiat de un program în valoare 18 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere, numai că primarul de atunci nu a ştiut să gestioneze proiectul. De când a venit primarul Gafiţoi, un primar PSD, a început să se vadă schimbarea – în doar patru luni de zile s-au modernizat foarte multe drumuri.”

- Consideraţi că perioada în care aţi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa vă va aduce un plus?

“Absolut! Ştiu cu ce probleme se confruntă primarii, ştiu cu ce probleme se confruntă angajaţii din sistemul educaţional, din sistemul sanitar, ştiu care sunt problemele de resursă umană din toate domeniile, pentru că m-am confruntat şi cu această problemă. Cu siguranţă, aportul meu şi contribuţia pe care o voi avea în momentul în care voi ajunge deputat, vor fi pentru reducerea decalajelor dintre diferitele categorii de funcţionari publici.

În aceeaşi măsură îmi îndrept atenţia şi către tineri. Cu siguranţă, tinerii din Ialomiţa vor beneficia de măsuri concrete. În perioada următoare, pentru toţi absolvenţii de facultate, va fi garantat salariul de 2.500 lei brut. Chiar dacă angajatorul nu le va asigura acest salariu, diferenţa va fi asigurată de stat – totul pe o perioadă de trei ani de zile. Mai mult decât atât, salariile sub 2.000 lei nu vor mai fi impozitate. În sistemul sanitar şi educaţional, dincolo de majorările salariale pe care noi le-am propus în ultima lună de zile, le-am acordat atenţia necesară şi în perioada 2012 – 2015, iar oamenii au resimţit acest lucru.

Consider că vom reuşi să implementăm toate măsurile, în toate domeniile pe care ni le-am propus!”

- Ce părere aveţi despre situaţia politică din România, în momentul de faţă?

“Consider că, în acest moment, există o foarte mare decredibilizare a partidelor şi a oamenilor politici – s-a şi dorit acest lucru. Ce-i drept, au fost şi mulţi oportunişti – oameni care una au vorbit şi alta au făcut – din toate partidele, dar cu precădere din Partidul Democrat-Liberal care actualmente, în mare parte, se regăseşte în Partidul Naţional Liberal şi acest lucru ar trebui schimbat. Trebuie să existe o rigoare mai mare în prezentarea platformelor program pentru orice partid politic care se angajează într-o confruntare electorală!

Am văzut ce au făcut tehnocraţii în ultimul an de guvernare. Consider că este un an în care am pierdut. A fost o stagnare şi – dacă vreţi – un uşor regres. Ca să ne raportăm strict la ceva concret – Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În judeţul nostru au fost foarte mari întârzieri pentru lucrările efectuate. Am încercat să majorăm cu 15% salariile din sistemul educaţional şi sanitar şi acestea au fost contestate pe motivul că nu ar exista fonduri suficiente, deşi există fondurile necesare pentru aceste majorări. La fel şi cu cele 102 taxe nefiscale pe care am dorit să le eliminăm mai repede – au fost contestate de către tehnocraţi.”

- Găsiţi într-un alt candidat, al altui partid din Ialomiţa, un potenţial adversar?

“Nu, eu niciodată nu am dus o campanie negativă. Nu văd în adversarii politici nişte duşmani. Consider că am o politică constructivă, iar partenerii mei sunt prietenii şi cetăţenii acestui judeţ. Întotdeauna am încercat, indiferent de afinităţile politice pe care le-a avut un om sau un primar, să-i ajut aşa cum mi-a permis legea, astfel încât să am decizii care să influenţeze un colectiv cât mai mare.”

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare