Inițializează o căutare

SAMGPL

Senatorul Marian Pavel: N-o să răspund niciodată atacurilor formulate de către «potenţialii mei adversari»

Marian Pavel deschide lista PSD Ialomiţa la Senat pentru alegerile din 11 decembrie. Social-democratul este la a doua sa candidatură parlamentară, în 2012 reuşind să ocupe un scaun de senator.

- Candidaţi, din nou, pentru Senat. Aveţi ceva de continuat? Credeţi că puteţi face mai mult decât aţi făcut până acum?

„Da, ţinând cont că în primul mandat mi-a fost necesară o perioadă de acomodare, pentru a înţelege mecanismele legiferării din Parlament. Am decis, în 2012, să merg în această funcţie de înaltă demnitate pentru că, în primul rând, a fost decizia celor care, pentru mine, înseamnă foarte mult şi anume, colegii mei primari din Colegiul 1 la vremea respectivă. Au decis ca un om dintre ei să meargă în Senat şi să-i reprezinte, un om care le cunoaşte problemele, care vine din administraţia publică locală şi care înţelege, efectiv, carenţele în legislaţie. În momentul în care ai experienţă acumulată în administraţie şi, după un mandat, pot spune că am experienţă şi în ceea ce înseamnă procesul legislativ, cu siguranţă, în noul mandat, într-o eventuală majoritate în Parlament, aş putea, desigur, să fac mult mai multe lucruri.”

- Colegii de partid vă susţin în continuare?

„Altfel n-aş fi fost ales cap de listă la Senat. Da, cu siguranţă, am susţinerea colegilor de partid; a fost un vot în Comitetul Executiv Judeţean, în care am fost votat în unanimitate.”

- Care sunt principalele obiective în viitorul mandat?

„Mă interesează foarte mult procesul de descentralizare, de a duce decizia cât mai aproape de cetăţean. De fiecare dată, deciziile s-au luat şi se iau la nivel guvernamental şi produc efect asupra cetăţenilor. Am mai spus-o, cel mai apropiat de cetăţean este primarul şi, probabil, către el ar trebui descentralizată, încetul cu încetul, decizia.”

- Care este părerea dumneavoastră despre candidatura lui Andrei Pop la Camera Deputaţilor?

„Una foarte bună! Îl cunosc pe Andrei Pop de foarte mult timp, înainte de a activa în spaţiul politic din Ialomiţa, îi cunosc puterea de muncă, îl ştiu ca director general al firmei Orion, i-am cunoscut îndeaproape implicarea în societate, am văzut ce a făcut pentru Orion în ceea ce înseamnă promovare, ştiu cum tratează, ştiu că este un profesionist, am avut foarte multe discuţii cu el despre ceea ce înseamnă clasa politică şi carenţele din viaţa politică din România, şi cred că va aduce un plus în această zonă, cu atât mai mult în judeţul Ialomiţa.

- Ce părere aveţi despre situaţia politică din România, în momentul de faţă?

„Situaţia politică din România, în momentul de faţă, este dată de experimentul nefast al tehnocraţilor. A fost o acţiune concentrată în ceea ce înseamnă decredibilizarea oamenilor politici şi, în general, a Parlamentului, s-a mers foarte mult pe laude la adresa persoanelor numite, în defavoarea persoanelor alese. Or, în democraţie nu există, în momentul de faţă, o exercitare a puterii poporului, alta decât prin reprezentanţi. Partidele politice trebuie să se reînnoiască pe parcurs, să se schimbe şi să vină în faţa electoratului cu cele mai bune oferte. Astăzi, când stăm de vorbă, ştiţi şi dumneavoastră, PSD-ul este cotat ca fiind cel mai puternic partid din sondaje, şi nu numai în sondaje, ci şi în opţiunea electoratului. Noi, de fiecare dată, am guvernat cu faţa către cetăţean, şi nu cu spatele către cetăţean.”

- Găsiţi, într-un alt candidat din Ialomiţa, un adversar real?


„Am spus-o de fiecare dată: eu nu am adversari! Eu am doar parteneri – cetăţenii judeţului Ialomiţa. Nu vreau să discut despre ei, şi n-o să răspund niciodată atacurilor formulate de către «potenţialii mei adversari».”

Redactor & Administrator site Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare