Inițializează o căutare

SAMGPL

Rezultatele finale au fost făcute publice: 36 de candidați la funcțiile de directori de școli au fost respinși

Vineri, 18 noiembrie a.c., au fost afişate rezultatele concursului pentru ocuparea funcţiei de director.

Candidaţii care consideră că au fost nedreptăţiţi au putut depune, de luni până miercuri, contestaţii la proba interviului – singura probă pe care aceştia o pot contesta.

În Ialomiţa, din totalul de 132 de candidaţi, 36 dintre aceştia au fost respinşi, iar doi nu s-au prezentat la nici o probă a concursului.

Ce componenţă au avut comisiile de verificare a contestaţiilor

Contestaţiile au fost soluţionate de către o comisie constituită prin decizia inspectorului şcolar general, în a cărei componenţă a existat un coordonator — inspector şcolar general adjunct/inspector şcolar, două cadre didactice membre ale corpului naţional de experţi în management educaţional, doi reprezentanţi ai autorităţii publice locale, doi reprezentanţi ai autorităţii publice de la nivel judeţean/nivelul municipiului Bucureşti pentru unităţile de învăţământ special şi CJRAE/CMBRAE, un reprezentant al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice cu rol de mediator şi un secretar — un inspector şcolar.

De reţinut este faptul că din comisiile de verificare a contestaţiilor au făcut parte alte persoane decât cele din comisiile de concurs.

Posturile rămase vacante se vor ocupa prin detaşare
În cazul în care candidaţii unităţilor de învăţământ nu au reuşit să promoveze concursul, potrivit metodologiei, funcţia rămâne vacantă şi va fi ocupată prin detaşare. Doar că, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, pe aceste locuri nu vor putea fi detaşaţi directorul care a fost în funcţie la finalizarea concursului sau candidaţii care au intrat în concurs, dar au fost respinşi.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare