Inițializează o căutare

SAMGPL

Fostul prefect Marinică Cazacu, la munca de jos, alături de beneficiarii Legii 416

În luna iulie a acestui an, Curtea de Apel Ploieşti a hotărât condamnarea inculpatului Cazacu Marinică, prefect al judeţului Ialomiţa, în perioada 07.01.2005 – 06.08.2007 şi preşedinte al Comisiei judeţene de fond funciar Ialomiţa în aceeaşi perioadă, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. De asemenea, prin aceeaşi sentinţa i s-a interzis, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

Instanţa a stabilit atunci că fostul prefect va trebui să presteze muncă în folosul comunităţii zilnic, timp de 60 de zile lucrătoare, 8 ore pe zi, în cadrul primăriei comunei Ion Roată.

Zis şi făcut

Luna trecută, Cazacu a terminat cele 60 de zile de „pedeapsă“ stabilite de instanţă. Potrivit Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, până pe data de 6 octombrie, Cazacu a fost prezent la Primăria Ion Roată. Aici, a participat la curăţenia de pe marginea drumului naţional, a adunat iarba, pe care apoi a transportat-o, cu o dubiţă personală, la platforma de gunoi a comunei. Mai mult decât atât, acesta a cosit şi iarba din incinta bisericii din comună. Fostul prefect nu a prestat singur, ci alături de amicii săi de la ajutoare sociale.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare