Inițializează o căutare

SAMGPL

11 dintre cei 17 profesori acuzaţi de luare de mită la Bac 2012, condamnaţi la închisoare

Vineri, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat o sentinţă – fluviu în dosarul profesorilor acuzaţi de luare de mită la bacalaureatul din 2012. 17 profesori, printre care şi fostul şef al ISJ Ialomiţa, Otilia Dumitru, au fost condamnaţi pentru fraude la examenul de bacalaureat susţinut în iunie-iulie 2012, în judeţul Ialomiţa.

Profesorii ar fi primit mită de la elevi, pentru examenul de Bacalaureat. Mita era cuprinsă între 100 şi 1.300 de euro.

Otilia Dumitru (fotografie), inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Ialomiţa şi preşedinte al Comisiei Judeţene de Bacalaureat la vremea respectivă, a fost acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

În acelaşi dosar au mai fost judecaţi, Nica Balaciu, profesor de psihologie şi fost director la Liceul Pedagogic "Matei Basarab" din Slobozia, preşedinte al Centrului zonal de evaluare 100, Cătălin Gogotă, profesor de geografie la Grupul Şcolar Vlădeni, membru în cadrul Centrului zonal de evaluare 200, profesorii evaluatori Sorin Stere, Marius Curt, Cristian Manea, Elena Dulcinica Sandu şi Răzvan Marius Dinu, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă în formă continuată.

Totodată, Liviu Radu Bâra, profesor de matematică şi director adjunct la Grupul Şcolar "Sfânta Ecaterina" din Urziceni, a fost judecat în aceeaşi cauză pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Alături de aceştia au fost cercetaţi 87 de absolvenţi de licee şi părinţi, pentru cumpărare de influenţă.

De la 3 ani de închisoare la amânarea pedepsei

1. Dumitru Otilia – 3 ani închisoare

2. Balaciu Nica - 2 ani închisoare

3. Dinu Marius Răzvan - 3 ani închisoare.

4. Manea Cristian - 3 ani închisoare.

5. Stere Sorin - 3 ani închisoare.

6. Dragomir Ana - doi ani închisoare

7. Popa Lucia - doi ani închisoare

8. Striblea Laura - doi ani închisoare

9. Sandu Dulcinica Elena - 2 ani şi 6 luni cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni

10. Curt Marius - 3 ani închisoare.

11. Gogotă Cătălin - 3 ani închisoare.

12. Gheorghe Valentin - 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 3 ani. Impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul unor unităţi de învăţământ din Municipiul Feteşti.

13. Dobre Viorel. Dispune ca inculpatul să îşi execute obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul unor unităţi de învăţământ din Municipiul Feteşti.

14. Dispune amânarea aplicării pedepsei de 1 an închisoare stabilite faţă de inculpata Turcu Carmen Alina pe un termen de supraveghere de 2 ani

15. Inculpatul Bâra Liviu Radu – 3 ani închisoare.

16. Înlătură dispoziţia primei instanţe privind aplicarea de pedepse complementare şi accesorii inculpatei Vardianu Cristina Corina. Dispune ca inculpata să îşi execute obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Centrului de Plasament nr. 3 (DGASPC Ialomiţa) sau Complexului de Servicii Sociale pentru Copilul cu Handicap Neuropsihic (DGASPC Ialomiţa).

17. Busuioc Elena - 1 an şi 6 luni închisoare. Reduce termenul de încercare al suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare şi a pedepsei accesorii aplicate inculpatei de la 5 ani la 3 ani şi 6 luni.

18. Modifică temeiul juridic al confiscării speciale a unor sume de bani dispusă faţă de inculpaţii Stere Sorin, Manea Cristian şi Bâra Liviu Radu.

19. Reduce cuantumul cheltuielilor judiciare aferente judecăţii de primă instanţă la plata cărora au fost obligaţi inculpaţii de la 5.000 lei fiecare la 3.200 lei fiecare.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare