Inițializează o căutare

SAMGPL

Zona Urziceni nu are niciun ofertant în programul corn şi lapte pentru lactatele elevilor

Suntem deja la sfârşitul lunii octombrie, iar programul cornul şi laptele încă nu se derulează, şi asta din cauza mai multor motive.

Pentru o informaţie exactă, am decis să vorbim cu cel în a cărui subordine este respectivul program, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ionel Gae.

Din spusele acestuia, un motiv pentru care programul încă nu a luat start, este acela că legislaţia în domeniu a fost schimbată în acelaşi timp în care Consiliul Judeţean începuse procedurile de implementare după vechea legislaţie.

Un alt motiv ar fi chiar agenţii economici care nu s-au adaptat cerinţelor, conform noii legi, şi, pe partea de produse lactate – lapte – o zonă din Ialomiţa nu are ofertant în momentul de faţă.

În acest program, judeţul este împărţit în trei loturi. Lotul 1 – zona Slobozia, lotul 2 – zona Urziceni, şi lotul 3 – zona Feteşti - Ţăndărei.

Pentru zona Urziceni, a existant un singur ofertant, însă acesta nu a îndeplinit condiţiile cerute de lege.

„Este vina lor şi se vede foarte clar că agenţii economici sau societăţile comerciale care participă nu sunt pregătite şi nu s-au adaptat la legislaţia nouă privind achiziţiile publice. Este o problemă internă a lor. În ceea ce priveşte cornul – este impropriu spus «cornul», pentru că avem mai multe produse de panificaţie – lucrurile stau mult mai bine, pentru că pe toate cele trei zone sunt aceiaşi ofertanţi.”

În câte o unitate de învăţământ din fiecare judeţ urmează să se desfăşoare un program - pilot bazat pe o masă caldă, pe care elevii unităţii respective o vor primi în fiecare zi. În Ialomiţa, programul va fi implementat la Liceul Pedagogic „Matei Basarab”.

„La nivel naţional, în fiecare judeţ, există câte un program pilot privind masa caldă şi, se pare, din discuţiile purtate şi cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ, şi cu reprezentanţii primăriilor, este mult mai agreată această masă caldă. Totuşi, noi aşteptăm finalizarea progamului pilot şi după aceea, bineînţeles, Guvernul va stabili ce şi cum.”

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare