Inițializează o căutare

SAMGPL

Cel mai tânăr candidat la alegerile parlamentare vine din partea PSD şi are 25 de ani

Andrei Pop este cel mai tânăr candidat trimis în cursa electorală de PSD Ialomiţa. Fiind curioşi ce l-a determinat pe Marian Neacşu să renunţe la candidatură în favoarea tânărului PSD-ist, am decis să aflăm mai multe despre Pop şi despre ce are de gând să facă, dacă va obţine o funcţie de deputat.

- Sunteţi cel mai tânăr candidat propus de PSD Ialomiţa pentru alegerile parlamentare, sunteţi al doilea pe lista pentru Camera Deputaţilor şi aveţi şanse reale, ceea ce înseamnă că partidul are încredere în dumneavoastră. Cum vă simţiţi?

- „Extrem de responsabilizat. Am o datorie faţă de generaţia tânără, care este urmărită de prejudecăţi. Doresc să propun şi să iniţiez programe politice cu specific tangibil pentru oameni, cu rezultate concludente pentru o Românie a tuturor. Şi, evident, doresc să nu dezamăgesc.”

- Ce studii aveţi şi cu ce v-aţi ocupat în ultimii ani?

- „Am absolvit Facultatea de Administraţie a Afacerilor în Limbi Străine (Secţia Engleză). Astfel, am avut şansa să aprofundez conceptele economice, dar, în paralel, să le şi testez aplicabilitatea într-un plan concret. Din primul an de facultate, am început să lucrez în compania familiei, Orion, şi să mă implic, treptat, în toate aspectele unui angrenaj economic complex. Iniţial, am participat la campania de promovare a companiei, a specificului de producţie în piaţa de profil şi, implicit, a produselor marca Orion. Din 2013, sunt directorul comercial al companiei, cu atribuţii extinse în cadrul operaţional şi administrativ. Foarte curând, am reuşit accederea Orion la o nouă piaţă de profil, internaţională. Portofoliul de clienţi activi este consistent şi extins. Proiectele de dezvoltare viitoare implică noi tipuri de produse şi ţintesc noi pieţe de profil.”

- Sunteţi preşedintele executiv al Tineretului Social Democrat. Colegii vă susţin?

- „Deasupra oricărei relaţii organizatorice, suntem o echipă, funcţionăm ca un întreg. După nominalizarea mea pe lista PSD pentru alegerile parlamentare, reacţiile au fost numeroase şi încurajatoare. Aşteptările sunt mari şi trebuie să muncim împreună. În noua formulă, începând cu 2015, activităţile organizaţiei de tineret au căpătat dinamică, noua echipă dovedind capacităţi de motricitate politică demne de atenţie. Societatea românească este conservatoare, iar societatea politică şi mai conservatoare. Perspectiva tinerei generaţii implică o mai mare şansă de colaborare cu seniorii politicii româneşti, pentru a putea fi implementate cu succes viziunile proprii ale unei Românii a viitorului.”

- Cât de important credeţi că este ca fiecare judeţ să aibă cel puţin un reprezentant din rândul tinerilor în Parlament?

- „În primul rând, sunt importante prezenţa şi acţiunea tinerilor în parlament. Dincolo de orice prejudecăţi, clasa politică are nevoie de redefinire, de reoriginarizare. Susţin conceptul de parlament echilibrat, în care toate categoriile sociale să fie bine reprezentate. Rolul tinerilor în societate trebuie să fie unul activ, iar pentru asta ei trebuie invitaţi şi ajutaţi să participe la acţiune. O Românie modernă care nu include generaţiile viitoare nu este o Românie realistă.”

- Care sunt principalele dumneavoastră obiective?

- „Obiectivele mele urmăresc şi respectă specificul nevoilor judeţului nostru. Cred în necesitatea diminuării dezechilibrului economic dintre mediul rural şi cel urban. Cred în microindustrializarea zonelor rurale şi în proiectele de infrastructură. Cred în protejarea capitalului autohton.

Îmi doresc conservarea spiritului satului românesc şi, totodată, sprijinirea dezvoltării zonei rurale în acord cu specificul acestei zone. Dincolo de împlinirea unor nevoi esenţiale, necesare unei vieţi normale în secolul XXI, cum ar fi electricitatea, canalizarea şi drumurile asfaltate, viziunea mea este aceasta: dezvoltarea unui circuit economic complet în mediul agricol (cultivare, producţie, dezvoltarea unor centre dedicate procesării, ambalării şi distribuţiei, de către investitorii locali).

Complementar, pot fi dezvoltate centre de producţie dedicate pieselor de schimb, anvelopelor, materiilor prime şi altor produse care pot conecta un întreg lanţ de achiziţie specific mediului agricol.

În acest moment, orice activitate poate deveni un punct de interes în România datorită forţei de muncă disponibile şi costurilor operaţionale reduse. O astfel de politică regională şi naţională trebuie corelată cu legislaţia europeană pentru a oferi sprijin antreprenorilor români. Uniunea Europeană îşi doreşte o Românie modernă, stat membru la graniţele sale.

Industria prelucrătoare în România este pe un trend ascendent, dar trebuie sprijinită pentru a dezvolta propriile centre de inovaţie şi cercetare şi trebuie implementate măsuri de sprijinire pe piaţa de exporturi. Astfel de modele există în Polonia, Cehia sau Estonia, noi nu trebuie decât să identificăm conceptele potrivite şi să le adaptăm nevoilor şi specificităţilor locale.

Cele de mai sus pot părea viziuni tangenţiale preceptelor social-democraţiei, dar dezvoltarea producţiei pe orizontală înseamnă locuri de muncă, o ciclicitate controlată a veniturilor şi posibilitatea de stabilizare a politicilor sociale. Oferă angajatorului şansa unui prag salarial sustenabil, condiţii de lucru la standarde înalte şi predictibilitate.”

- Ce părere aveţi despre situaţia politică din România, în prezent?

- „Un parlament căzut în dizgraţie, guvern tehnocrat, deci apolitic, şi un preşedinte constituţional.

Viziunea mea se bazează pe instituţii şi un stat puternic, proceduri de lucru stricte şi o clasă politică care se conformează societăţii civile şi mediului economic, nu invers.

Aşa cum este normal, o societate este mereu într-un proces de definire sau redefinire. Eu observ că noi, ca societate, ne asociem din ce în ce mult valorilor europene, şi nu doar la nivel declarativ, iar asta se poate spune şi despre majoritatea politicienilor.

Îmi exprim speranţa ca noul parlament, din care, cu sprijinul alegătorilor, voi face şi eu parte, să îndrăznească mai departe, să muncească mai bine şi să înfăptuiască mult mai mult.”

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare