Inițializează o căutare

SAMGPL

Fostul proxenet al unor politicieni de top s-a reabilitat la Arad

Slobozeanul Ion-Valeriu Tămârjan, zis Tera, fostul patron al unei agenţii de modele folosită ca paravan pentru activităţi de proxenetism, fusese condamnat definitiv în vara anului 2014 la 4 ani şi 6 luni de închisoare. Acesta a fost eliberat condiţionat în aprilie 2017.


Pe data de 1 februarie 2021, Tera s-a adresat Tribunalului Ialomiţa, Secţia Penală, cu o cerere de reabilitare judecătorească. În scurt timp, Tribunalul Ialomiţa a soluţionat cererea lui Tera respingând-o ca fiind prematur introdusă. Drept urmare, Tămârjan a depus o nouă cerere, pe 14 iulie a.c., de data asta la Tribunalul Arad. Iar pe data de 26 octombrie a.c., instanţa arădeană a dispus reabilitarea judecătorească a petentului.

Ion Tămârjan a arătat, în documentul depus anul trecut, că viaţa lui s-a schimbat fundamental după ce a părăsit penitenciarul şi că acum este un alt om faţă de cel care a comis infracţiunile pentru care a plătit cu ani de închisoare.

A lucrat în Anglia, a făcut facultatea şi s-a căsătorit cu o juristă

El a povestit judecătorilor că, în 2017, când a fost eliberat condiţionat, a locuit în Slobozia, după care s-a mutat în Marea Britanie, în Birmingham, acolo unde a lucrat ca line operator în cadrul unor corporaţii precum Webasto şi Hydraforce.

În 2019, el a absolvit, la zi, Facultatea de Business şi Management din cadrul Universităţii din Birmingham, după care s-a întors în ţară şi s-a stabilit la Arad, unde a activat ca inginer instalaţie de sterilizare deşeuri medicale. Acum doi ani, Tămârjan s-a căsătorit cu Iulia B., consilier juridic la Agenţia pentru Protecţia Mediului Arad.

Reamintim că Ion Tămârjan, zis şi Tera, furniza în trecut fete contra-cost unor nume grele din politică, printre care şi primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Folosind ca paravan agenţia de modele Star Models Agency Slobozia, Ion Tămârjan, autointitulat directorul al acestei entităţi, practica proxenetismul. La această concluzie au ajuns procurorii DIICOT, deşi informaţii în acest sens existau de cel puţin 15 ani. Acuzaţii de proxenetism au apărut de-a lungul timpului şi în presă, deoarece peste tot pe unde a fost prin ţară, ca organizator de concursuri de frumuseţe, Tămârjan ajungea în centrul acuzaţiilor. A fost nevoie de intervenţia DIICOT Bucureşti pentru ca Tera şi paravanul său să fie desfiinţate. Tera îşi plasa prostituatele la Rin Grand Hotel din Bucureşti, relaţiile sale de amiciţie cu patronii stabilimentului fiind notorii. Una dintre vedetele despre care au apărut informaţii că a beneficiat de serviciile fetelor lui Tera a fost manelistul Salam. De altfel, Tera a încercat să-şi plaseze „forţa de muncă“ şi în Anglia şi în Austria.

În data de 5 noiembrie 2012, Tribunalul Ialomiţa s-a pronunţat în cazul furnizorilor de „fetiţe” pentru politicieni. Astfel, Tămârjan, Relu Costan şi Radu-Ştefan Nicola au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare fiecare. Procurorii DIICOT au formulat recurs împotriva soluţiei dată de Tribunalul Ialomiţa, cerând pedepse mai mari pentru inculpaţi. Dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, care a admis apelul procurorilor şi le-a dat pedepse cu executare. Astfel, Tera şi Relu Costan au fost condamnaţi la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de minori.

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare