Inițializează o căutare

SAMGPL

Parchetul Județean și DIICOT Ialomița au procurori-șefi noi

Începând cu data de 1 iulie a.c., DIICOT Ialomiţa are procuror-şef. Astfel, Parchetul General l-a delegat pe Dunca Wilhelm-Emanuel, procuror în cadrul Biroului Teritorial Ialomiţa, să ocupe funcţia de procuror-şef timp de 6 luni. Dunca a ajuns la DIICOT Ialomiţa luându-i locul procurorului Andreea Culcearu, care a preferat să se transfere pe o funcţie de judecător la Călăraşi, unde şi domicilia. Iar pe funcţia de procuror-şef al DIICOT Ialomiţa a ajuns după ce Alexandru Mihailiuc, titularul postului, a decis să se pensioneze în data de 22 iunie a.c..


 În ceea ce priveşte Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Parchetul General a decis să o delege pe Drăgan Adriana-Ligia, procuror în cadrul unităţii. Drăgan îl înlocuieşte în funcţie pe Dima Marian care a deţinut postul timp de 8 ani, iar în data de 22 iunie a.c., CSM i-a admis cererea de pensionare. Drăgan a fost delegată până la data de 15 ianuarie 2023, la fel ca şi prim-procurorul adjunct al PT Ialomiţa, Viorica Dinu.

Dacă în cazul prim-procurorului Adriana Drăgan nu există prea multe informaţii de prezentat, în schimb, în ceea ce-l priveşte pe Dunca s-ar putea să terminăm toată cerneala tipografiei.

Dunca, un procuror controversat

Dunca Wilhelm-Emanuel a ajuns procuror în DIICOT în octombrie 2017, în urma unui interviu organizat de structura anti-mafia. Înainte de a ajunge în DIICOT, Dunca a lucrat la Parchetul Buftea unde s-a remarcat negativ prin lipsa de profesionalism în dosarul studentei japoneze ucise de un maniac. Deşi avea dovezi certe, Dunca Wilhelm-Emanuel nu a propus arestarea principalului suspect care, într-un final, s-a dovedit a fi şi criminalul care pusese pe jar întreaga comunitate din Buftea. Inclusiv procurorul general de la acea vreme, Laura Kovesi, a cerut sancţionarea lui Dunca pentru instrumentarea defectuoasă a dosarului japonezei ucise.

Născut în 1977, în Bucureşti, Wilhelm Emanuel Dunca a absolvit în 2000, conform CV-ului publicat pe profilul Bestjobs, Facultatea de Drept a Universităţii Nicolae Titulescu din Bucureşti. În aprilie 2003 a intrat în Baroul Bucureşti unde a stat, conform datelor publicate de Dunca, până în 2005. Pe site-ul baroului e menţionat că Dunca Wilhelm si-a pierdut dreptul de exercitare a profesiei de avocat, devenind incompatibil.

În martie 2009, el şi-a dorit să devină judecător şi s-a înscris la concursul de admitere în magistratură. Obţine nota 8,25 la proba scrisă, trece de proba psihologică, însă, neîndeplinind condiţia bunei reputaţii, este respins. Dunca Wihlelm a dat în judecată Consiliul Superior al Magistraturii şi a câştigat în cele din urmă.

În iulie 2010 a pus pe internet, pe un site de mica publicitate, o galerie cu 14 fotografii din apartamentul cu „4 camere lux“ din Râmnicu-Vâlcea, pe care-l scotea la vânzare, cerând 80.000 de euro. Există încă poze pe net cu toţi cei 96 de metri pătraţi ai casei, cu saună, cu „designul ultramodern (piatră, scafe, mozaic BISAZZA, cărămidă sticlă NEVADA, gresie, faianţă Spania, stucco, parchet...), cu patul matrimonial al soţilor Dunca şi camera copilului… În declaraţia de avere completată pe 28 octombrie 2010, Dunca declara că a vândut apartamentul cu numai 130.000 RON, adică 30.000 de euro.

În iunie 2010, Dunca Wilhelm Emanuel a fost numit, prin decret prezidenţial, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. La acea dată, în acte, încă era asociat la SC ADOWIL SRL. Pe 27 octombrie 2010, procurorul Dunca Wilhelm îi cesionează asociatului Dunca Adolf partea lui din capitalul social (50%) şi se retrage din societate. A doua zi, pe 28 octombrie 2010, şi-a completat declaraţia de interese trăgând liniuţă după liniuţă...

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare