Inițializează o căutare

SAMGPL

Fostul polițist de la Țăndărei, acuzat de omorul de la Pitești, scăpat de arest

Unul dintre poliţiştii care au fost reţinuţi după ce un om a murit în urma intervenţiei violente de la Piteşti a scăpat de arestul la domiciliu din culpa procurorului de caz. Agentul Daniel Petruţ Drăghici a lucrat până în vara anului trecut la Poliţia Oraşului Ţăndărei unde şi-a făcut de cap până a plecat. Arestaţi cu mare tam-tam şi scoşi, pe şest, de la mititica, la scurt timp, pentru a fi plasaţi în arest la domiciliu, ucigaşii Daniel-Petruţ Drăghici şi Ilie Florea au scăpat şi de această măsură preventivă, „graţie” procurorilor care s-au luat cu alte treburi şi au „uitat” să ceară prelungirea mandatelor. Cel puţin aşa figurează pe portalul instanţelor de judecată, unde apare că arestul la domiciliu a expirat încă din luna august.

Arestaţi, iniţial, pentru uciderea unui pensionar, Daniel-Petruţ Drăghici şi Ilie Florea au fost eliberaţi de judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti, care au considerat că pentru un singur mort nu e nevoie să stea după gratii. Aşa că, acum „oamenii legii” care l-au omorât pe pensionarul atacat golăneşte, pe la spate, se pot ocupa liniştiţi de dosarul lor, pentru a se asigura că martorii vor spune la tribunal „adevărul şi numai adevărul”.

În luna aprilie, un bărbat de 63 de ani a murit după ce poliţiştii au dat cu el de pământ şi s-au urcat cu picioarele pe acesta. Conform medicilor legişti, victima, un inginer ieşit la pensie, a murit prin asfixie mecanică, produsă prin comprimarea gâtului. Ca să justifice uciderea omului, poliţiştii din Argeş au invocat faptul că acesta era băut şi că a fost imobilizat fiindcă devenise recalcitrant. Asta, deşi în imaginile surprinse de martori se vedea clar că bărbatul „executat” de „oamenii legii” a fost atacat pe la spate, mişeleşte.

Drăghici chiar a făcut obiectul unui amplu articol în ziarul nostru, articol cu titlul „Un poliţist-erou de la Ţăndărei se comportă ca un bou“. Prezentat în urmă cu trei ani ca poliţist-erou în Argeş, în Ialomiţa ajunsese oaia neagră a Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Drăghici instiga, provoca, se răzbuna, îşi regla problemele cu banii, toate acestea sub umbrela uniformei pe care o purta... Ei bine, nu puţine au fost cazurile în care a oprit în trafic şoferi de etnie romă, aceştia l-au înjurat, el nu a luat nici o măsură, expunându-şi foştii colegi de echipaj. Referitor la foştii colegi, am putea să-i numim şi „creditori“, Drăghici împrumutându-se la aceştia pentru diverse vicii, că altfel nu putem explica de ce nu-şi plătea chiria unde locuia. Iar dacă vreun coleg-creditor îi cerea banii împrumutaţi, Drăghici se răzbuna pe rudele aceluia, sancţionându-le pentru diverse abateri rutiere inventate.

Acelaşi poliţist a fost implicat în vara lui 2019 într-o acţiune de pomină. Fiind de serviciu, Drăghici a oprit în trafic autoturismul de serviciu al Grupei de Cercetare -Documentare, aşa-zisul serviciu secret al Jandarmeriei Ialomiţa. Pentru că era un autoturism folosit inclusiv la filaje, pe geamuri avea folii care nu fuseseră autorizate din lipsă de buget. Din acest motiv, dar mai ales pentru că maşina avea două numere de înmatriculare diferite, lui Drăghici i s-a părut dubios acest lucru. Asta, deşi i se explicase clar de către jandarmul aflat la volan că era în timpul unei misiuni. Drăghici nu a vrut să înţeleagă acest lucru, aplicând o amendă de 2500 de lei jandarmului aflat la volan. Bineînţeles, îl şi cunoştea pe jandarm, au lucrat împreună. După ce i-a aplicat prima sancţiune că nu avea folii autorizate, reţinându-i certificatul de înmatriculare al autoturismului de filaj, în aceeaşi după-amiază cei doi s-au reîntâlnit prin Ţăndărei. Imediat Drăghici a mers după jandarm şi i-a aplicat şi a doua sancţiune pentru că nu avea farurile aprinse, deşi staţiona. A doua sancţiune a fost aplicată pentru aceeaşi maşină care avea alt număr de înmatriculare, şi tot răzbunarea a fost.

În cele din urmă, şi Drăghici a fost sancţionat de IPJ Ialomiţa pentru derapajele sale cu tăierea a 20% din salariu. El a contestat măsura în instanţă, însă zilele trecute i-a fost respinsă.

 Escroc din prima zi de poliţist

 Daniel Petruţ Drăghici a absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr, din Câmpina, acolo unde s-a aflat în mijlocul unui scandal. El a prins un infractor, însă când a venit vorba despre banii pentru flagrant, poliţistul nu a putut să justifice dispariţia lor. A fost principalul suspect privind cei 8000 de lei cu care un bătrân a fost înşelat. Se întâmpla în 2018, când un infractor a folosit metoda accidentul ca să păcălească un vârstnic. Escrocul a fost prins de Daniel Petruţ Drăghici, doar că bătrânul în loc să primească toţi banii cu care a fost păcălit, a primit mai puţin cu 8000 de lei, iar cel care i-a restituit banii a fost chiar poliţistul în cauză. S-a aflat apoi că Daniel Drăghici îşi oprise această sumă pentru a-şi achiziţiona un laptop. El i-a returnat banii, apoi, bătrânului, şi scandalul s-a încheiat fără dosar penal.

Sorin Duţu



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare