Inițializează o căutare

SAMGPL

Colonelul Nicolae Parepa, candidatul Partidului Ialomiţenilor la Consiliului Judeţean


Informaţia din titlu ne-a fost confirmată, deşi cu jumătate de voce, de Ion Drăguşin, preşedintele „Partidului Ialomiţenilor”. Acesta apreciază că şansele colonelului Nicolae Parepa de a reprezenta singurul partid de sine stătător din Ialomiţa în cursa pentru succesiunea lui Victor Moraru sunt apreciabile: „Aş prefera să discutăm despre subiectul candidaturii domnului Parepa în cursul săptămânii viitoare. Deocamdată, tot ce pot să vă spun este faptul că, în proporţie de 90% mizăm pe domnia-sa pentru candidatura la postul din fruntea Consiliului Judeţean. Vom definitiva lista de consilieri în cursul săptămânii şi o vom şi face publică”, ne-a declarat primarul comunei Bucu.

Preşedintele „Partidului Ialomiţenilor” s-a mărginit la precizarea că întâlnirea cu fostul şef al Jandarmeriei Ialomiţa s-a produs „la jumătatea drumului”: „Domnul colonel Parepa şi-a exprimat disponibilitatea de a se implica în cursa pentru şefia CJI şi, în acest moment, luăm în calcul această candidatură. Mai ales că domnia sa se pliază pe profilul candidaţilor pe care îi căutăm pentru viitoarele alegeri”, ne-a precizat Drăguşin.

Decizia finală, conform preşedintelui „ialomiţenilor”, ar urma să fie luată până la sfârşitul săptămânii în curs.

În ceea ce priveşte restul numelor de pe lista cu care Partidul Ialomiţenilor atacă scrutinul din (probabil) 27 septembrie, patru sunt, pentru moment, numele sigure. Alături de preşedintele care va candida pentru un nou mandat de primar al comunei Bucu, vor intra în cursă Alexandru Stoica – fost edil PSD al Sloboziei, Lucian Achimaş – actualul viceprimar al oraşului Ţăndărei, şi Alexandru Florea – consilier local din partea PI în frământatul Legislativ de la Gura Ialomiţei.

Pentru restul localităţilor din judeţ, Partidul Ialomiţenilor nu pare a avea, deocamdată, soluţii care să asigure dacă nu victoria în viitoarele alegeri, măcar posturile de consilieri care să-i ofere

În ceea ce-l priveşte pe omul considerat providenţial de „ialomiţeni” pentru şefia administraţiei judeţene, Nicolae Parepa s-a înscris în PI la începutul anului, după ce cu un an în urmă fusese însărcinat de Marian Neacşu cu coordonarea organizaţiei de Urziceni a „Pro România”. De unde a plecat relativ repede, după ce atitudinea de comandant suprem a părut să nu fie foarte gustată de către colegii de partid.

Cel puţin pentru moment, sigurul succes de etapă înregistrat de fostul şef al Jandarmeriei în bătălia pentru impunerea în politica şi administraţia din Ialomiţa rămân cele 511 voturi obţinute la „localele” din 2016. Rezultat care a permis celui despre care s-a vorbit la vremea respectivă ca fiind „iepurele” lui Constantin Sava, să trimită în Consiliul Local al Municipiului Urziceni doi consilieri.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare