Inițializează o căutare

SAMGPL

Liberalul Traian Mitrea i-a cerut premierului Orban prin sms scoaterea Ţăndăreiului din carantină


Fostul lider al sindicaliştilor din învăţământul ialomiţean, ajuns după ce a renunţat să mai candideze pentru un nou mandat, candidatul PNL pentru funcţia de primar al Ţăndăreiului, a anunţat sâmbătă că a reuşit să obţină promisiunea ieşirii Ţăndăreiului din carantină.

Mitrea a relatat pe Facebook că i-a trimis lui Ludovic Orban un SMS în care „a îndrăznit” să-i strice prim-ministrului liniştea zilei de 1 mai. Cu reînnoita rugăminte de a-şi îndrepta atenţia către locuitorii oraşului carantinat Ţăndărei: „Bună dimineaţa, domnule premier. Îndrăznesc a vă deranja din nou din orăşelul aflat în carantină totală, Ţăndărei. Vă aduc la cunoştinţă o realitate a momentului. În sensul că locuitori ai oraşului care încă mai au un loc de muncă, nici după o lună de zile nu au posibilitatea, din cauza restricţiilor, de a-şi practica meseria...”, a scris Mitrea în corpul SMS-ului expediat către Ludovic Orban vineri dimineaţa, la ora 08.36. Conţinutul mesajului nu apare integral pe pagina de facebook din motive doar de expeditor ştiute, ci apare parţial pentru membrii grupului „Ţăndărei, oraşul meu”.

Răspunsul scurt şi deloc cuprinzător al premierului a venit cu o întârziere demnă de o cauză mai bună, sâmbătă, la ora 14.14: „O să dăm drumul la restricţii” i-a scris Orban „colegului său de partid” de la Ţăndărei fără alte precizări şi fără a evoca o dată, fie şi aproximativă, la care ar urma ca locuitorii oraşului să-şi recapete libertatea de mişcare.

Mesajul lui Ludovic Orban ar putea fi decodificat prin prisma anunţului făcut de preşedintele Iohannis, conform căruia restricţiile impuse românilor pe perioada instituirii stării de urgenţă ar putea fi relaxate gradual, începând din 16 mai. Cu alte cuvinte, nici vorbă de ieşire din carantină pentru localnici pentru cel puţin două săptămâni de acum înainte...

Interesantă este, în cazul demersului făcut de Traian Mitrea, şi poziţia şefului pe linie de partid. Gheorghe Tinel nu a părut deloc încântat de ideea profesorului din Ţăndărei, căruia ţine să-i reamintească faptul că decizia ieşirii oraşului din carantină este apanajul CSJU Ialomiţa. Mai, mult decât atât, în opinia preşedintelui PNL Ialomiţa, situaţia în care se află locuitorii oraşului nu trebuie transformată în prilej de comparaţie cu gesturile altor actori de pe scena politică ialomiţeană: „Gestul lui Traian Mitrea mi se pare comparabil cu cel de zilele trecute făcut de Marian Pavel. Cred că responsabilitatea ieşirii din carantină a oraşului trebuie lăsată pe seama autorităţilor competente. Pentru că nu cred că îşi asumă Traian Mitrea răspunderea în cazul ridicării interdicţiilor şi al creşterii, din nou, a numărului de persoane infectate. Nu te poţi numi politician dacă nu înţelegi semnificaţia momentului...”, a conchis preşedintele PNL Ialomiţa.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare