Inițializează o căutare

SAMGPL

Sesizări la alegeri! Un bărbat a încercat să voteze cu un buletin fals, iar un primar a fost acuzat pe nedrept de dare de mită


// AUTOR: Sorin Duțu

Scrutinul electoral de duminică nu a fost lipsit de incidente. Unele dintre ele au fost flagrante şi, deci, s-au confirmat, altele nu s-au verificat, fiind sesizate doar pentru intimidare. Prima sesizare întemeiată s-a înregistrat în satul Orezu care aparţine de Ciochina. Aici, un bărbat de 67 de ani, din localitate, s-a prezentat la secţia de votare pentru a-şi exprima dreptul de vot, prezentând în acest sens operatorului de date cartea de identitate. În urma verificării acestuia în vederea validării s-au constatat neconcordanţe între CNP-ul înscris pe cartea de identitate şi cel existent pe listele electorale. Mai mult decât atât, documentul în cauză prezenta modificări. În scurt timp, buletinul de identitate a fost ridicat de poliţişti care au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă la fraudă la vot.

A doua tentativă de fraudă la vot a fost sesizată la o secţie de votare din municipiul Slobozia, când un membru al comisiei a vrut să-şi exercite dreptul de vot. În urma verificării actului de identitate s-a constatat că persoana în cauza nu avea drept de vot. La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare din cadrul IPJ Ialomiţa, care a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la fraudă la vot.

Au fost sesizate şi ...chifle!

Una dintre chifle a fost sesizată în Munteni Buzău, că la magazinul din apropierea unei secţii de votare, vânzătoarea a comercializat băuturi alcoolice unei persoane. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul ca aspectele sesizate se confirmă. Faţă de femeia în cauză a fost luata măsură sancţionării cu amendă în cuantum de 1500 de lei. După asta, au urmat două sesizări la intimidare. Prima se referă la faptul că un bărbat, în timp ce se afla în fata unei secţii de votare din localitatea Broşteni, ar fi influenţat alegătorii să voteze cu un anumit candidat. În urma verificărilor efectuate de poliţişti şi a audierilor persoanelor implicate s-a constatat ca cele sesizate nu se confirma, neexistând indicii de săvârşire a vreunei infracţiuni sau contravenţii.

Cea mai mare chiflă a fost o sesizare cu privire la faptul ca un primar ialomiţean ar oferi sume de bani alegătorilor pentru a vota cu un anumit candidat. Pentru verificarea aspectelor sesizate la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare din cadrul IPJ Ialomiţa, în vederea verificării aspectelor reclamate. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor. Evident, nici această sesizare nu s-a confirmat, darea de mită neavând nici o logică pentru acel primar PSD. Astfel de cazuri ar putea exista şi s-ar justifica la alegerile locale, când făptuitorul ar avea un interes direct. Aşa, la prezidenţiale şi la parlamentare ar fi o prostie şi un risc enorm acordarea de bani pentru 20-30 de voturi care în ecuaţia rezultatului final pentru un candidat înseamnă fix praful de pe tobă.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare