Inițializează o căutare

SAMGPL

Alexei Dărăbanu, preşedinte USR Ialomiţa: „Ar trebui să privim partea plină a paharului”


// AUTOR: Robert-Viorel Dincă // FOTO: Alexei Dărăbanu (stânga)

Liderul USR Ialomiţa afirmă că rezultatul înregistrat de Dan Barna la primul tur al alegerilor prezidenţiale din Ialomiţa nu trebuie interpretat ca o înfrângere. Declaraţia pare oarecum pripită dat fiind faptul că la europarlamentare, mobilizarea electoratului de dreapta a făcut că Uniunea Salvaţi România să producă surpriza, clasându-se pe locul secund la Slobozia, la mai puţin de trei procente în urma PSD. Alexei Dărăbanu afirmă că scorul de 11,11 % obţinut de Dan Barna în Ialomiţa e, mai degrabă, de natură să motiveze echipa: „E adevărat că în comparaţie cu europarlamentarele am pierdut trei mii şi ceva de voturi, dar trebuie să privim şi partea plină a paharului, anume aceea că avem 11.000 de oameni care ne-au votat şi ne-au acordat votul lor de încredere. Aşa că nu pot spune că suntem dezamăgiţi. E o bătălie pierdută, dar războiul continuă...”, ne-a declarat liderul USR Ialomiţa.

Dărăbanu afirmă că o analiză a rezultatelor urmează să se facă în perioada imediat următoare, dar că, până atunci, rezultatul obţinut de Dan Barna poate fi pus pe seama modului în care a fost perceput mesajul Alianţei: „Cred că nu s-a înţeles foarte clar că mesajul nostru de campanie nu a fost unul anti-PSD, ci unul în favoarea a doi candidaţi ai dreptei în turul al doilea”.

Cât priveşte impactul dezvăluirilor Rise Project asupra intenţiei de vot în privinţa lui Dan Barna, Alexei Dărăbanu apreciază că acesta a fost mai degrabă minor: „Mai degrabă aş pune rezultatul pe seama felului în care PSD şi PNL au ştiut să-şi mobilizeze resursele. Cred că oamenii au preferat, pur şi simplu să voteze preşedintele în funcţie. În plus, diferenţa la nivelul judeţului a făcut-o şi mentalitatea. Nu e posibil ca Dăncilă să ia la noi în jur de 32% în timp ce în diaspora nu a trecut de 5%. E clar că au votat oamenii care nu au ieşit din ţară şi nu au văzut că se poate trăi şi altfel decât o fac ei...”, ne-a precizat Dărăbanu.

Cât priveşte perspectiva turului de scrutin din 24 noiembrie, liderul USR Ialomiţa apreciază că „direcţia e una singură”: „Între o analfabetă şi Iohannis, evident că vom recomanda electoratului nostru să-l voteze pe actualul preşedinte”, a anticipat Alexei Dărăbanu turul secund al prezidenţialelor din România.

În urma modului în care ialomiţenii s-au exprimat în faţa urnelor, coordonatorul filialei ialomiţene a USR apreciază că rămâne ideea de consolidare a organizaţiei: „Ne-am consolidat, dar este evident că putem să mai creştem. Am demonstrat la Urziceni, la Ţăndărei, la Gârbovi sau la Cocora...”, a conchis Dărăbanu.

USR a obţinut cel mai bun scor din judeţ la Gârbovi, cu 24,37% din voturile electoratului chemat la urne, fiind la şase voturi distanţă de locul al doilea.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare