Inițializează o căutare

SAMGPL

Angajații Stației de Taxare Fetești, care furau încasările, au scăpat

În prima parte a anului 2015, CNADNR descoperea că angajaţii Staţiei de Taxare Feteşti foloseau propriile case de marcat şi eliberau bonuri false şoferilor care traversau podul. Banii ajungeau în buzunarele salariaţilor. La sfârşitul programului, un operator putea avea în buzunare peste 5.000 de lei.

O meserie destul de bănoasă. Tocmai de aceea, la vremea respectivă, ca să ajungi să ocupi un astfel de post, trebuia să scoţi din buzunar, la rândul tău, circa 5.000 de euro. O nimica toată! „Investiţia” o scoteai în 4-5 zile de lucru, iar apoi mergeai numai pe plus!


După ce s-a descoperit „afacerea” de la Feteşti, au fost luate măsuri drastice. Din cei 33 de angajaţi ai staţiei de taxare, mai rămăseseră doar 10. Desigur, diminuarea numărului de salariaţi nu s-a bazat doar pe înlăturarea celor care creau probleme, ci a apărut şi ca urmare a introducerii plăţii prin SMS.

Patru operatori care-şi umpleau zilnic buzunarele au fost trimişi în judecată. Unul a scăpat, ceilalți trei sunt foarte aproape 

Iulian Paraschiv, Angelica Tremurici, Elena Potirnache şi Steluţa-Minerva Voicu, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, la Judecătoria Hârşova, în luna martie 2016.

După mai bine de 20 de termene de judecată, procesul penal a încetat faţă de Tremurici, Potirnache şi Voicu. Acestea au fost judecate după codul penal din 1968, modificat şi completat prin Legea 202/2010, ca lege penală mai favorabilă.

Totuşi, instanţa a dispus ca cele trei inculpate să plătească diferite sume de bani, cu titlu de prejudiciu, către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care s-a constituit parte civilă în proces: Angelica Tremurici (3.084 de lei), Elena Potirnache (3.596 de lei) şi Steluţa-Minerva Voicu (11.787 de lei). Sumele, considerăm noi, sunt mai degrabă simbolice. Mai ales în cazul primelor două. Atât cele trei inculpate, cât şi CNAIR, au contestat decizia judecătorilor hârşoveni.

Faţă de inculpatul Iulian Paraschiv, cauza fusese disjunsă. Judecătoria Hârşova îi aplicase acestuia o amendă administrativă de 500 de lei. Decizia a fost atacată cu apel atât de inculpat, cât şi de procurori, dosarul ajungând la Curtea de Apel Constanţa în ianuarie 2017. La două luni distanţă, în martie, magistraţii aceleiaşi instanţe au desfiinţat decizia dată la Judecătoria Hârşova şi, în rejudecare, au decis încetarea procesului penal faţă de Paraschiv.

Dosarul principal, în care sunt în continuare judecate Tremurici, Potrinache şi Voicu, a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanţa pe data de 29 ianuarie a.c., primul termen fiind stabilit vineri, 28 februarie.

// AUTOR: Andrei Banu / FOTO: Arhivă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare