Inițializează o căutare

SAMGPL

ANAF va înceta să publice pe site-ul instituției datoriile persoanelor fizice

Obligațiile fiscale restante ale persoanelor fizice nu vor mai fi publicate pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscalã, conform unui proiect de ordin publicat astãzi la rubrica Transparențã decizionalã. Proiectul va pune în aplicare modificãrile Codului de Procedura Fiscala și va determina ANAF sã publice doar restanțele la buget ale persoanelor juridice. 



De asemenea, se reglementeazã și situația în care un debitor are de recuperat sume de la stat, (sume de rambursat/restituit de la buget ori sume de încasat de la autoritãți contractante ale statului român), caz în care acești debitori nu sunt considerați cã înregistreazã obligații fiscale restante, astfel cã nici contribuabilii în aceastã situație nu vor fi publicați pe pagina de internet a ANAF.

”Ne dorim un climat fiscal echitabil fundamentat pe încredere reciprocã, atât de necesarã unei dezvoltãrii sãnãtoase a mediului antreprenorial românesc. De asemenea, intrãm în normalitate și încetãm expunerea inutilã a contribuabililor, deoarece este mai importantã recuperarea restanțelor decât spectacolul mediatic.” a precizat, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

// AUTOR: Comunicat AJFP Ialomița / FOTO: Profit.ro


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare