Inițializează o căutare

SAMGPL

Veste proastă pentru cei care sperau să le fie restituiţi banii pentru taxele auto în 2018. Perioada de returnare s-a prelungit până în vara anului 2019

Deşi s-a grăbit să fixeze o dată limită pentru depunerea cererilor de restituire a taxelor auto, guvernul va prelungi perioada de restituire a banilor, potrivit unui proiect de act normativ.


Cel mai mult vor avea de suferit cei care aşteptau să primească înapoi banii pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Aceştia ar fi trebuit să-şi primească integral banii până la finele anului în curs, însă acum vor trebui să aştepte până la data de 30 iunie 2019.

Perioada de aşteptare a celor care-şi aşteaptă banii pentru timbrul de mediu pentru autovehicule a fost decalată cu trei luni. Data limită iniţială fusese fixată la 31 martie 2019, însă a fost prelungită tot până pe 30 iunie 2019.

Sumele restituite vor fi calculate de Fisc, urmând să fie virate direct în contul IBAN al contribuabilului. Restituirea se face, în baza deciziilor emise de Fisc

Cererile pentru restituirea taxei auto au putut fi depuse la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Ialomiţa până la 31 august a.c.. Taxa auto a fost în vigoare, sub diverse forme, între 1 ianuarie 2007 şi 31 ianuarie 2017. Contribuabilii care nu au depus cererile până la data menţionată mai sus nu o mai pot face acum.

La finanţele publice din Ialomiţa au fost depuse circa 9.000 de astfel de cereri din data de 31 august 2017 şi până în prezent. Marea majoritate au fost depuse în primele 8 luni ale acestui an – 5.660 de cereri.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare