Inițializează o căutare

SAMGPL

DNA, învinsă la Tribunalul Ialomiţa. Fostul prim-procuror Cristian Hristescu a ieşit din închisoare

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Cristian Hristescu, condamnat la 4 ani închisoare pentru favorizarea infractorului, şantaj şi 28 de fapte de trafic de influenţă, a fost liberat din Penitenciarul Slobozia, după ce magistraţii ialomiţeni au respins contestaţia formulată de către Direcţia Naţională Anticorupţie.


Hristescu a avut noroc atât în faţa Comisiei pentru liberare condiţionată din Penitenciarul Slobozia, cât şi în faţa magistraţilor Judecătoriei Slobozia, care, pe data de 10 octombrie a.c., au admis propunerea de liberare.

DNA a contestat decizia Judecătoriei Slobozia pe data de 12 octombrie a.c.. Contestaţia a fost respinsă, însă, pe data de 07 noiembrie a.c., de către magistraţii Tribunalului Ialomiţa.

4 ani pentru şantaj, trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice

În primăvara anului 2014, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală pe numele lui Hristescu, după ce acesta l-a ameninţat pe administratorul unei firme să îi livreze „cu discount” materiale de construcţie pentru a-şi finaliza locuinţa.

Conform rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurorii anticorupţie, materialele de construcţie, precum şi manopera unor lucrări necesare pentru acea locuinţă au fost cerute şi primite şi de la un alt administrator de firmă.

La vremea respectivă, fostul prim-procuror lăsa să se creadă că are influenţă asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în scopul evitării instituirii unor măsuri asigurătorii şi dispunerii unei soluţii favorabile într-un dosar penal în care administratorul şi societatea acestuia aveau calitatea de învinuiţi.

Cu un an înaintea acestui episod, în luna aprilie, Hristescu a determinat doi poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Feteşti să nu îi deschidă dosar penal unei persoane care a condus în stare de ebrietate. Acesta i-a constrâns, ameninţându-i cu mutarea de la locul de muncă.

Aşadar, fostul prim-procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a fost acuzat de procurori de şantaj, trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În luna decembrie 2016, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Hristescu la 4 ani de închisoare cu executare. De asemenea, fostul prim-procuror a primit interdicţia de a mai exercita funcţia de magistrat pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale. Totodată, instanţa a dispus confiscarea sumei de 94.000 de lei de la inculpat. În acelaşi dosar a mai fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate – 2 ani cu executare, şi omul de afaceri Ştefan Foamete.

La finele lunii septembrie 2017, Înalta Curte a respins apelurile formulate de Hristescu şi de Foamete, astfel că sentinţa Curţii de Apel Bucureşti a rămas definitivă.

Elena Georgescu






Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare