Inițializează o căutare

SAMGPL

Deputatul Tinel pune tunurile pe Mocioniu în problema iluminatului public din Slobozia

Deputatul liberal i-a cerut public primarului municipiului Slobozia să facă public numărul de firme înscrise la licitaţia pentru punerea în practică a noului sistem de iluminat public al reşedinţei de judeţ. Gheorghe Tinel l-a somat pe Adrian Mocioniu să facă publice caietul de sarcini, fişa de date a licitaţiei, tema de proiectare şi hotărârea de Consiliu Local pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi, nu în ultimul rând, referatul pentru achiziţia lucrării în forma în care a fost supus aprobării Consiliului Local.


Reacţia deputatului PNL vine după ce în rândurile opiniei publice locale a fost lansată ideea că proiectul nu va mai beneficia de finanţare de la Ministerul Dezvoltării. „Dacă contractul s-a semnat pe 20 iulie, deşi avea termen de finalizare a licitaţiei la 30 august, s-a făcut o altă licitaţie, în paralel? Dacă aţi ridicat documentaţia pe SEAP în aprilie şi aţi semnat contractul de achiziţie pe 20 iulie, cu cine aţi semnat, domnule primar?” şi-a început Gheorghe Tinel „dialogul la distanţă” cu Adrian Mocioniu. Dialog pe care l-a continuat solicitându-i edilului şef al Sloboziei să clarifice modul în care s-a modificat SF-ul pentru investiţia respectivă, astfel încât la demararea lucrărilor să nu mai fie incluse în proiectul de execuţie decât arterele principale şi alte şase străzi.

Liderul liberalilor ialomiţeni a solicitat, de asemenea, punerea la dispoziţia publicului documentele depuse de către reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia în vederea execuţiei proiectului: „Vrem să vedem şi noi dacă s-au respectat caietul de sarcini şi indicatorii tehnici ai investiţiei. Ştiu că studiul de fezabilitate este elaborat de două persoane care nu sunt nici arhitectul, nici managerul de proiect, deşi potenţialilor executanţi li s-a solicitat prin caietul de sarcini să facă dovada faptului că dispun de o echipă de proiect.

Studiul de fezabilitate al investiţiei şi indicatorii tehnici ai investiţiei în reabilitarea sistemului de iluminat public al Sloboziei a fost aprobat în şedinţa convocată de îndată pentru ziua de 16 octombrie. Valoarea totală a proiectului este, conform documentelor ce însoţesc proiectul de hotărâre aprobat în unanimitate, de aproximativ 3.386.000 de lei. Contribuţia municipalităţii este de puţin peste 227.000 de lei, iar termenul de execuţie a fost estimat la 13-14 luni.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare