Inițializează o căutare

SAMGPL

Banii alocați de AFIR pentru dezvoltarea fermelor mici s-au epuizat

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat la începutul săptămânii că fondurile europene nerambursabile alocate pentru sesiunea din acest an prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru sectorul de dezvoltare a fermelor mici s-au epuizat mult înainte de data la care ar fi trebuit închisă sesiunea.


La nivelul judeţului Ialomiţa, în luna august, au fost primite online un număr de 28 de cereri de finanţare cu o valoare totală de 400.000 de euro şi una singură în luna septembrie cu o valoare de 15.000 de euro.

La nivel naţional, alocarea financiară stabilită pentru anul în curs pentru submăsura 6.3, „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, a fost de 47.790.000 de euro.

Conform regulamentului de organizare şi funcţionare al procesului de selecţie şi al procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din PNDR 2020, în cazul atingerii plafonului stabilit de 200% din alocarea disponibilă, sesiunea de depunere a proiectelor se închide automat, înainte de termenul limită, stabilit pentru 31 decembrie, după ce sesiunea a fost deschisă în prima zi a lunii august.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare