Inițializează o căutare

SAMGPL

Primarul comunei Manasia, Gelal Oprea, demis cu acte în regulă

Instituţia Prefectului a emis luni ordinul de încetare a mandatului primarului comunei Manasia. Referatul întocmit de secretarul comunei Manasia, referitor la încetarea mandatului de primar deţinut de către Gelal Oprea, fusese transmis încă de vineri către Prefectura Judeţului Ialomiţa. Consecinţa firească a fost aceea că luni Instituţia Prefectului a luat act de decizia penală nr. 470/A din 28.03.2018 a Curţii de Apel Bucureşti prin care primarul Gelal Oprea a fost condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi delapidare. Totodată, s-a luat act şi de prevederile deciziei nr.8/18.06.2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind dezlegarea unor chestiuni de drept referitoare la aplicarea Legii 393/2004 care reglementează statutul aleşilor locali. În ordinul cu numărul 174 emis de prefectul Gigi Petre se constată că mandatul deţinut de primarul ales al comunei Manasia a încetat de drept la data de 28 martie, odată cu rămânerea definitivă a sentinţei prin care acesta a fost condamnat. 


Conform ordinului de încetare a mandatului deţinut de Gelal Oprea, în condiţiile articolului 72 din Legea 215/2001, atribuţiile acestuia vor fi preluate de către viceprimarul localităţii, Alexandru Veiheimer. Ulterior, Consiliul Local al comunei Manasia urmează să delege prin hotărâre de consiliu, un consilier care să preia atribuţiile viceprimarului în exerciţiu.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare