Inițializează o căutare

SAMGPL

Fostul președinte al CJ Constanța, sub tratament în Penitenciarul Slobozia

Starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu este, acum, una stabilă. Acestuia i se administrează tratamentul stabilit de medicii specialişti. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost transferat, din nou, de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Slobozia, deşi acesta suferă de cancer.


În urmă cu două săptămâni, cunoscuta avocată Laura Vicol trăgea un semnal de alarmă despre starea de sănătate a fostului preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Aceasta susţinea că dosarul se tergiversează şi că instanţele nu au decis, de mai bine de 10 luni, să-i fie stabilit un diagnostic şi i se refuză tratamentul medical.

„Nicuşor Constantinescu are cancer. V-am mai spus asta. De 10 luni de zile aştept o expertiză medico-legală pentru a-i da posibilitatea să moară acasă, lângă familie (nu a avut şansă până acum să-şi cunoască nepotul).

De 10 luni de zile nimeni nu are curajul să-şi pună semnătura pe diagnostic. Am solicitat amendarea INML pentru bătaia de joc la care supune un om şi întreaga lui familie. De aproape două ani de zile, un bolnav de cancer aflat în spatele gratiilor nu a primit nici un tratament. De 10 luni de zile o judecătoare acordă cu nonşalanţă şi lipsă de umanitate termene peste termene, fără să facă nimic altceva, în spiritul legii. Astăzi, (miercuri, 29 noiembrie a.c.) deşi se presupune că ar trebui să continue investigaţiile medicale, a fost mutat brusc în Penitenciarul Slobozia. Pur şi simplu! Un om moare şi nimeni nu face nimic. Şi ca el sunt mulţi alţii de care nimănui nu-i pasă.

Eşti puşcăriaş, mori! Aşa că, dragă Departamentule de Stat care ţi-ai permis să-mi umileşti ţara, poate că ai dreptate. Cu siguranţă ne merităm soarta. Pentru că murim încet, refuzând să ne salvăm noi înşine. Drepturile omului sunt un lux pe care clar nu ni-l permitem!”, scrie avocata Laura Vicol pe contul său de socializare.

Exact anul trecut pe vremea asta, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost transferat pentru prima dată de la Penitenciarul Poarta Albă la Penitenciarul Slobozia. Motivul pentru care fusese transferat era că pedeapsa de cinci ani de închisoare primită în dosarul Centrului Militar Zonal trebuia efectuată în regim închis, iar la penitenciarul din judeţul Constanţa pot fi executate doar pedepsele în regim deschis sau semi-deschis. La Slobozia, în prima lui şedere, Constantinescu a stat în aceeaşi celulă cu Cornel Tache, fostul şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, care ispăşeşte o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă şi complicitate la evaziune fiscală.

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare