Inițializează o căutare

SAMGPL

Cartea lui Gigi Petre despre prefecţii judeţului Ialomiţa, unică în ţară

Marţi, 19 decembrie a.c., la Centrul Cultural „Ionel Perlea” din Slobozia a fost lansat albumul documentar „Administraţia, de la ispravnic la prefect”, în care sunt prezentaţi prefecţii judeţului Ialomiţa din perioadele 1865 – 1949 şi 1992 – 2016.

Gigi Petre (stânga), prefect al județului Ialomița
„Funcţia de prefect nu mai poate fi considerată demult un loc de muncă, o slujbă oarecare în sistemul de stat. Este vorba despre vocaţie, despre dăruire, despre a şti să faci ceva pentru semenii tăi. Evident, toate acestea bazate pe asumarea responsabilităţii”, a spus Gigi Petre în deschiderea evenimentului.

Prefectul a susţinut că nu este vorba despre o carte scrisă, ci despre una „muncită”, la care a contribuit şi Viorica Soare, secretara Instituţiei Prefectului. „Dacă nu insista atât şi nu muncea, efectiv, probabil că această carte nu exista”, a declarat Gigi Petre despre co-autoarea albumului documentar.

La eveniment au fost prezenţi foştii subprefecţi, şefi ai instituţiilor şi deconcentratelor, dar şi oameni de cultură.

Georgeta Filitti: „Ceea ce aţi făcut are valoare de întâietate”

Istoricul Georgeta Filitti a apreciat iniţiativa Instituţiei Prefectului, spunând despre carte că „este una reuşită”. Totodată, aceasta a spus că ar putea apărea şi o a doua ediţie, unde ar putea fi prezentate mai multe lucruri.

„O să mă abat puţin de la limbajul administrativ folosit în spaţiul românesc, pentru a vă spune un lucru: urmărind de la distanţă, din Bucureşti, aspectele administrative ale Ialomiţei, constat un anume rafinament – rafinament pe care îl regăsesc doar la prefecţii din Franţa. În Franţa, o vizită a prefectului sau doar vederea prefectului îi face pe toţi să stea puţin drepţi. (...) Nu vreau să vă devin repede antipatică, dar o să vă spun un lucru: cartea este o reuşită, fără îndoială; dar să ştiţi că suportă şi ediţia a doua. Puteţi constata, în o a doua ediţie s-ar putea spune încă foarte multe lucruri. (...) Ceea ce aţi făcut are valoare de întâietate, trebuie urmat, fără îndoială, de celelalte judeţe ale ţării”, a susţinut istoricul.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare