Inițializează o căutare

SAMGPL

Trei focare de rujeolă au fost confirmate în orașul Țăndărei

„Este un focar cu trei cazuri, focar familial, pe strada Dreptăţii. Sunt cazuri care au debutat la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii noiembrie. Mai avem un alt focar, pe strada Viitor. Acesta are 13 cazuri, dintre care 4 sunt confirmate şi pentru restul aşteptăm rezultatele, toate debutând începând cu data de 9 octombrie. Al treilea focar se află pe strada Câmpului, cu 9 cazuri – unul din luna septembrie, iar restul în cursul lunii octombrie. Mai avem 5 cazuri de rujeolă, care sunt pe străzi diferite, fără nici o legătură cu celelalte”, ne-a declarat Mihaela Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al DSP Ialomiţa.

Principalul motiv pentru care aceste focare au apărut în oraşul Ţăndărei este, potrivit Mihaelei Dumitrescu, rata de vaccinare foarte mică: părinţii şi copiii nu sunt găsiţi la domiciliu şi nici nu se prezintă benevol la medicii de familie.

„Populaţia de acolo, ştiţi, se deplasează des în ţările Uniunii Europene, iar atunci când ar trebui să fie chemaţi, nu sunt găsiţi la domiciliu”, susţine purtătorul de cuvânt al DSP.

Totodată, există şi refuzuri directe, fără vreun motiv solid:

„Sunt şi câteva argumente de ordin religios, dar în general nu acceptă vaccinarea şi sunt greu de găsit pentru consiliere”, a mai adăugat Mihaela Dumitrescu

Numărul deceselor din pricina rujeolei a sărit de 30, la nivel naţional

Numărul deceselor cauzate de rujeolă a ajuns la 33, la finele acestei veri, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Deşi epidemia de rujeolă s-a extins şi în ţările vestice ale Uniunii Europene, marea majoritate a deceselor sunt înregistrate în România. Până acum în Italia au fost înregistraţi doi morţi şi câte un deces în Germania şi Portugalia.

Rujeola este o boală extrem de contagioasă, provocată de virusul rujeolic, şi care poate da complicaţii grave, de la pneumonie, miocardită şi pericardită, până la meningită, encefalită şi orbire, prin deficit sever de vitamina A.

În cazul bebeluşilor şi copiilor mici, există un risc mare de deces, din cauza complicaţiilor pulmonare severe.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare