Inițializează o căutare

SAMGPL

Fosta primăriţă din Perieţi, bună de plată 1,5 miliarde de lei vechi

Cu această ocazie au fost descoperite mai multe nereguli, însă una în mod special a atras atenţia celor de la Camera de Conturi. Este vorba despre un contract de proiectare a cărui neplată la termen a determinat calcularea în dauna primăriei a unor majorări astronomice. După ce actualul primar al comunei Perieţi a preluat mandatul, Camera de Conturi Ialomiţa a dispus recuperarea prejudiciului de la fosta primăriţă Elena Cristea. De unde a plecat totul?

Primăria comunei Perieţi a pierdut procesul deschis de SC Miralex SRL Ploieşti în cauza care a format obiectul dosarului nr. 632/98/2014 aflat pe rolul Tribunalului Ialomiţa. Prin sentinţa 946/2014, Primăria comunei Perieţi a fost obligată la plata sumei de 147.000 de lei cu titlul de penalităţi de întârziere, după ce fuseseră plătiţi aproximativ 750 de milioane lei vechi (350 milioane lei vechi achitaţi în timpul procesului) pentru o documentaţie de care s-a ales praful şi pulberea.

Curtea de Apel a stabilit plata prejudiciului

Aşa cum am menţionat anterior, spre sfârşitul anului trecut, Camera de Conturi Ialomiţa a dispus recuperarea prejudiciului de la fosta primăriţă Elena Cristea. Cum aceasta nu a dorit să plătească de bună voie, Primăria Perieţi a acţionat-o în judecată. Tribunalul Ialomiţa i-a dat dreptate Elenei Cristea, dar, la recurs, Curtea de Apel Bucureşti a decis miercuri, 1 noiembrie a.c., să plătească majorările plătite de primărie firmei din Ploieşti, de peste 147.000 de lei. Decizia este definitivă, astfel că în scurt timp va trebui pusă în executare.

(Elena Georgescu)


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare