Inițializează o căutare

SAMGPL

DADP Slobozia lucrează la modernizarea statuii „Colonel Popescu”. Urmează și alte obiective

Statuia „Colonel Popescu”, amplasată în parcul de la Catedrală, este primul obiectiv la a cărui modernizare se lucrează. Ce-i drept, treptele din ce în ce mai degradate conturau o estetică nu tocmai plăcută.

Încă de luni, 30 octombrie a.c., angajaţii Direcţiei de Administrare a Domeniului Public (DADP) Slobozia lucrează la demolarea vechii structuri, neatinsă de mai bine de 30 de ani.

În cel mai scurt timp, din punct de vedere tehnic, terenul va fi gata pentru montarea unor plăci de granit.

Şi împrejurimile Casei Armatei vor căpăta o nouă faţă în următoarea perioadă. Comisia de Urbanism şi-a dat acordul pentru modernizare, iar în prezent are loc procedura de realizare a documentaţiei necesare. Revenită în patrimoniul municipalităţii în urmă cu ceva vreme, şi Grădina de Vară (Grădina Amfiteatru) va beneficia de modificări, cu scopul de a fi pusă în funcţiune.

Cinematograful Ialomiţa, lozul cel mare

Primăria Slobozia este din ce în ce mai aproape de a recăpăta şi fostul Cinematograf Ialomiţa. Administraţia publică se află într-un proces cu Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) România Film, solicitând predarea clădirii.

Demersurile de revendicare datează, însă, din anul 2009. Guvernele care s-au succedat la conducerea României până în anul 2012 au tot emis acte prin care au decis transferarea sălilor şi a grădinilor de spectacol cinematografic din administrarea RADEF România Film către unităţile administrativ-teritoriale. În ceea ce priveşte situaţia cu cinematografele din Slobozia, unul – Galax, a fost transferat municipalităţii, în privinţa celuilalt, Radef şi-a exprimat, în 2009, refuzul total nejustificat. În această situaţie, municipalitatea a formulat la vremea respectivă acţiuni în instanţă, cerând ca RADEF să pună la dispoziţie şi cinematograful Ialomiţa. Numai că locaţia fusese dată spre închiriere de RADEF către fosta Brutărie Eda, ceea ce a făcut ca procesul să stagneze pentru o perioadă.

Autor: Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare