Inițializează o căutare

SAMGPL

Secția pentru controlul pesticidelor din cadrul LSVSA Ialomița, utilă și legumicultorilor


În cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa s-a creat o nouă secţie pentru controlul pesticidelor din produse de origine nonanimală (fructe şi legume), pesticide care au un efect toxic asupra organismului uman.

De la data de 5 septembrie a.c., LSVSA Ialomiţa efectuează analize privind determinarea de pesticide din produse de origine nonanimală (fructe şi legume cu conţinut ridicat de apă, citrice şi fructe de pădure), atât în cadrul Programului strategic cât şi în cadrul programului de autocontrol sau la solicitarea clienţilor.

Analizele se efectuează prin metode multireziduale, bazate pe lichidcromatografie cuplată cu spectrometrie de masă (LC-MS/MS) şi gazcromatografie cuplată cu spectrometrie de masă (GC-MS/MS).

Legumicultorii ialomiţeni s-au folosit de serviciile LSVSA Ialomiţa

Bineînţeles, contra cost. Deşi laboratorul are ca destinaţie verificarea legumelor şi fructelor aduse de importatori în România, îi poate deservi, pentru o anumită sumă de bani, şi pe producătorii de fructe şi legume.

Lucian Tonţ, Lucian Avram şi Ion Loagăr sunt trei legumicultori ialomiţeni care au apelat la serviciile oferite de LSVSA Ialomiţa, vrând să fie siguri de calitatea mărfii pe care o livrează fabricilor. Se pare că rezultatele reieşite în urma testelor aplicate legumelor distribuite de aceştia au fost chiar foarte bune.

Autorul articolului: Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare