Inițializează o căutare

SAMGPL

Afaceristul Ceteraş ar fi vrut să scape de condamnarea pentru dare de mită. ÎCCJ i-a respins contestaţia

Alături de avocatul său, în dosarul lui Sturdza, Ceteraş a primit doi cu suspendare. Astfel, Ceteraş a ajuns să execute pedeapsa de doi ani închisoare, în prezent fiind încarcerat în Penitenciarul Ploieşti. De aici, din penitenciar, Ceteraş a contestat ambele condamnări, şi pe cea din dosarul cu pseudo-prinţul Paltin şi pe cea din dosarul dării de mită de la Buzău. Ambele contestaţii împotriva condamnărilor au fost respinse definitiv de Înalta Curte. Săptămâna trecută, Înalta Curte a respins contestaţia lui Ceteraş făcută împotriva condamnării din dosarul dării de mită de la Buzău. Ca în toate dosarele lui Ceteraş, avocatul Cătălin Dancu nu a putut să se prezinte la primul termen de judecată avut la instanţa de fond – în acest caz a fost Curtea de Apel Ploieşti şi apoi a ajuns dosarul la Înalta Curte.

Şpaga de la Buzău are legătură cu şpăgile pentru păduri

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus, prin rechizitoriul din data de 29 decembrie 2015, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Ceteraş Gheorghe şi Petrache Valentin Ion, pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită, respectiv luare de mită. Cauza a fost disjunsă dintr-un dosar instrumentat în anul 2013 de D.N.A. – Serviciul Teritorial Ploieşti, finalizat prin trimiterea în judecată a mai multor persoane (inclusiv a inculpatului Ceteraş Gheorghe) pentru fapte de corupţie sau asimilate faptelor de corupţie, persoane care au avut legătură cu etapele procedurii de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri forestiere din judeţul Buzău.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat că în ziua de 26.05.2011, inculpatul Ceteraş Gheorghe i-a oferit suma de 1000 lei lui Petrache Valentin Dan – funcţionar public la Primăria comunei Gura Teghii, judeţul Buzău. Şpaga a fost oferită în legătură cu îndeplinirea şi urgentarea unui act ce intrau în îndatoririle de serviciu ale inculpatului Petrache, respectiv depunerea documentaţiei necesare scrierii titlului de proprietate aferent procesului-verbal de punere în posesie nr. 2380/2011, întocmit de Comisia Locală de aplicare a legii fondului funciar din cadrul Primăriei comunei Gura Teghii,  la Instituţia Prefectului Judeţului Buzău.

La aceeaşi dată, inculpatul Petrache Valentin-Dan a primit suma de 1000 lei de la inculpatul Ceteraş Gheorghe în scopul îndeplinirii şi urgentării unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu, în împrejurările expuse anterior.

În cauză, cercetările au fost efectuate cu sprijinul operaţional al D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău.

Sentinţa Tribunalului Buzău a rămas definitivă

În aprilie 2016, Tribunalul Buzău a dat sentinţele în cazul dării de mită a lui Ceteraş. Astfel, inculpatul Ceteraş a fost condamnat la un an închisoare pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani.

Celălalt inculpat, Petrache Valentin Dan, a primit 2 ani închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani. După primirea acestor pedepse, doar Ceteraş a formulat apel. Astfel, la data de 6 iunie 2016, Curtea de Apel Ploieşti i-a respins acţiunea, decizia Tribunalului Buzău rămânând definitivă.

Autorul articolului: Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare