Inițializează o căutare

SAMGPL

Liderul de sindicat Simion Hancescu, criticat pentru veniturile încasate

Simion Hancescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a ajuns subiect de discuţie pe Facebook. Unii internauţi consideră că veniturile pe care le câştigă liderul de sindicat sunt prea mari, mai ales în comparaţie cu salariile dascălilor pe care îi reprezintă, şi se întreabă retoric dacă ar mai trebui să cotizeze la sindicat.


Administratorul paginii ”Şi Profesorii Vor Salarii Decente” a publicat o parte din declaraţia de avere a lui Hancescu, din care rezultă că acesta câştigă pe an 91.311 lei în calitate de preşedinte FSLI, 18.043 lei ca membru al Consiliului Economic şi Social, alte 23.947 de lei ca profesor la Liceul de Arte Slobozia, 48.015 lei ca director adjunct al aceluiaşi liceu şi încă 3.693 de lei pentru că este colaborator extern al ARACIP.

”Ca sa fie mai clar ! Mai cotizam???”, este mesajul ataşat imaginii.

Postarea a fost distribuită de peste 20 de ori în doar o oră.

”Cele mai slabe si ineficiente sindicate sunt cele din educaţie. Cadrele didactice se mulţumesc cu puţin. Cine se mai face profesor?!...”, a comentat Anişoara Voinea.

La rândul său, Dan Zotis a scris că deja s-a retras din sindicat.

Numai că, în prostia lor, internauţii, o parte dintre ei cadre didactice, au citit eronat declaraţia de avere şi au comis ditamai confuzia. Practic, la veniturile lui Hancescu au adăugat veniturile realizate de soţia sa. Eroarea acestora – a acuzatorilor, a fost provocată de faptul că pe declaraţia de avere a lui Hancescu, veniturile soţiei erau menţionate în continuarea celor obţinute de preşedintele FSLI pentru că aşa este formularul declaraţiei de avere. Dar, vorba aceea, mulţi văd, puţini pricep....

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare