Inițializează o căutare

SAMGPL

Fostul prefect Cazacu, din nou în faţa instanţei, la Înalta Curte, în procesul cu A.N.I.

În iunie 2015, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că a constatat starea de incompatibilitate, existenţa conflictului de interese de natură administrativă, precum şi săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese în cazul fostului prefect Marinică Cazacu, de asemenea fost preşedinte al PDL Ialomiţa.


4 ani a fost incompatibil

Marinică Cazacu, fost consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Ialomiţa, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2008 - 2012, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de consilier judeţean, următoarele funcţii şi calităţi: prefect în cadrul Instituţiei Prefectului - Judeţul Ialomiţa (în perioada 11 martie 2009 - 13 iunie 2012), director, cu delegaţie, al Sucursalei Transport din cadrul Companiei Naţionale “Poşta Română” S.A. (începând cu data de 4 august 2010), director al Sucursalei Transport (începând cu data de 26 noiembrie 2010), director al Sucursalei Transport, cu atribuţii de coordonare a activităţii Sucursalei Poştei Române (începând cu data de 05 ianuarie 2011), director general adjunct al Companiei Naţionale “Poşta Română” S.A. (începând cu data de 15 februarie 2011), şef departament în cadrul Administraţiei Centrale - Departamentul Tehnic şi Transport - Poşta Română S.A. (începând cu data de 12 august 2011) şi director al Oficiului Judeţean de Poştă Ialomiţa din cadrul Direcţiei Regionale de Poştă Ploieşti (începând cu data de 17 octombrie 2011).

Şi conflict de interese... A avut grijă să-şi aprobe nişte bani

În plus, Cazacu a fost în conflict de interese, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean, Consiliul Judeţean Ialomiţa a încheiat cu S.C. Ciril Com S.R.L. (societate în cadrul căreia fiul său deţine calitatea de asociat unic şi funcţia administrator începând cu data de 17 ianuarie 2005), contracte având ca obiect delegarea gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane, prin curse regulate şi acte adiţionale la acestea.

De asemenea, în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean, a participat la dezbaterea şi aprobarea hotărârii Consiliului Judeţean Ialomiţa din data de 29 august 2008 privind aprobarea atribuirii în gestiune delegată a serviciului de transport public judeţean de persoane, prin curse regulate, pentru perioada 01 iulie 2008 - 30 iunie 2011. Ulterior, C.J. Ialomiţa a încheiat cu S.C. Bob Trans S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia Cazacu a deţinut funcţia de director în perioada 21 februarie 2008 - 18 februarie 2009, iar soţia sa a deţinut funcţia de consilier de urgenţă în perioada 10 decembrie 2010 - 23 mai 2012) şi S.C. Ciril Com S.R.L. contracte având ca obiect delegarea gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane, prin curse regulate.

După un an-jumătate, în faţa Înaltei Curţi

În decembrie 2015, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia lui Cazacu împotriva raportului de evaluare întocmit de ANI. Astfel, dosarul acestui a ajuns la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, unde a zăcut un şi jumătate. Abia zilele trecute, Înalta Curte a stabilit un prim termen de judecată pentru joi, 22 iunie a.c..

scris de Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare