Inițializează o căutare

SAMGPL

Din cauza scutului creat în jurul viceprimarului incompatibil Nae, în comuna Maia ar putea avea loc alegeri pentru stabilirea unui nou Consiliu Local

Viceprimarul comunei Maia, Niculae Costel (Nae), declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), încă ţine cu orice preţ să rămână în actuala funcţie, chit că îşi bate joc de activitatea consiliului local.


„Într-un interviu dat pe postul local de televiziune (n.red.: Impuls TV), a spus că, atâta timp cât voi pune pe ordinea de zi proiectul de hotărâre, nu se va prezenta la şedinţa de consiliu local”, spune primarul comunei Maia, Marian Zamfir.

Văzând că situaţia sa a ajuns în atenţia presei, Niculae Costel (foto) a avut grijă să-şi aranjeze un articol într-o publicaţie online obscură. Redactorul articolului respectiv încearcă să-l pună într-o lumină bună pe Nae, însă pentru oricine îi cunoaşte situaţia, textul n-are cum să fie mai mult decât o glumă. Ce-i drept, nu foarte reuşită. Mai mult decât atât, ca şi recompensă pentru ziarista respectivă, Nae a catalogat-o drept „o proastă“, după apariţia imbecilului articol.

Se pregătesc alegeri pentru Consiliul Local în Maia?

Având în vedere refuzul consilierilor locali de a pune în aplicare decizia ANI, edilul din Maia se gândeşte serios să ceară dizolvarea Consiliului Local al Comunei Maia. Uitându-ne peste Legea 215/2001, privind administraţia publică locală, considerăm că bază legală pentru acest demers există.
“Mă gândesc la dizolvarea consiliului. Nu am demarat încă nimic, dar iau în calcul acest lucru. (...) ANI nu ne-a mai transmis nimic încă, deocamdată se judecă cu cei cinci consilieri şi, probabil, aşteaptă să rămână definitive amenzile, după care să ia alte măsuri. Eu, în fiecare lună, la şedinţa ordinară, pun proiectul pe ordinea de zi. Nu vreau să intru într-un “clinci” cu ANI, să zic aşa, nici eu, nici doamna secretar”, susţine primarul din Maia.

Facerea de bine...

La sfârşitul lunii ianuarie a.c., şase dintre consilierii locali din Maia au fost amendaţi de Agenţia Naţională de Integritate deoarece îl menţin în funcţie pe Costel Niculae, viceprimarul PNL declarat de instanţă în conflict de interese. ANI a fost nevoită să-i amendeze pe cei şase consilieri deoarece aceştia refuzau în ruptul capului să voteze invalidarea mandatului lui Niculae. Cinci dintre cei şase consilieri locali amendaţi de ANI provin de la PNL şi PMP şi au contestat în instanţă sancţiunile de câte 2.000 de lei – fiecare. Nu a contestat amenda un consilier local, de la Partidul Ialomiţenilor, care, dându-şi seama că a fost manipulat de Niculae, a plătit-o chiar a doua zi. Ceilalţi cinci le-au contestat în instanţă, iar doi dintre ei au pierdut deja la Judecătoria Urziceni – Militaru Mioara, de la UNPR/PMP şi Tudor Jean de la PNL.

“Eu încerc să rezolv problemele comunităţii convocând consilierii în şedinţe de îndată sau extraordinare, unde nu pot pune proiectul de invalidare a mandatului. Atunci vin (n.red.: consilierii locali), mai greu, dar vin şi votează. Ei nu comentează situaţia viceprimarului, spun că sunt în litigiu cu ANI (râde). Eu le-am spus – «sunteţi în litigiu cu amenzile, dar nu cu starea de fapt»”, a adăugat Marian Zamfir.

Cum a ajuns Nae să fie incompatibil şi cum şi-a făcut de cap când era primar

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Niculae Costel, fost primar al comunei Maia, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada exercitării mandatului de primar al comunei Maia, 2008-2012, a iniţiat şi a emis un proiect de hotărâre prin care se aproba concesionarea directă a terenurilor din domeniul public al comunei Maia, proiectul stând la baza hotărârii Consiliului Local Maia, de aprobare a acestor concesionări. Terenurile concesionate erau ocupate de SC Dany Construct S.R.L., societate la care soţia lui Niculae Costel este asociat unic şi administrator, dar şi de către alte două societăţi comerciale.

Ulterior aprobării proiectului de hotărâre, a fost încheiat contractul de concesiune între Niculae Costel, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Maia, şi SC Dany Construct S.R.L, reprezentată de Ileana Niculae - consoarta.

scris de Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare