Inițializează o căutare

SAMGPL

Scurt rezumat al alegerilor: PSD a învins categoric, PNL s-a prăbuşit, Ionaşcu este senator PMP

Alegerile s-au încheiat, iar rezultatul este mai mult decât clar: PSD a zdrobit PNL atât la nivel naţional, cât şi în Ialomiţa.

Social-democraţii au reuşit un scor neaşteptat de bun în judeţ, obţinând astfel un mandat de senator – Marian Pavel - şi trei mandate pentru Camera Deputaţilor – Mihăiţă Găină, Andrei Pop şi Ştefan Muşoiu.

Candidații social-democrați și o parte din echipa de campanie a acestora. FOTO: Florin Floreanu

Tinel a luat din nou bătaie acasă

După o lună de lansat fel de fel de acuzaţii în spaţiul public, din păcate, din nou, deputatul Tinel a demonstrat că poate fi un dezastru şi ca preşedinte de partid şi că şef judeţean de campanie.

La Fierbinţi, locul său de baştină, acesta a reuşit să obţină doar 36,71% dintre voturi, în comparaţie cu PSD care a reuşit un scor de 54,11%.

De remarcat şi faptul că social-democraţii au câştigat cu uşurinţă majoritatea localităţilor din judeţ, chiar şi în cele în care sunt primari PNL. Singurele localităţi în care liberalii au reuşit un scor mai bun decât PSD au fost Bărbuleşti, Ciochina, Sărăţeni şi Vlădeni.

Şi Pocora, simplu membru de partid se făcu

Graţie strategului Tinel Gheorghe, colega sa de partid, Cristina-Ancuţa Pocora, cea care deschidea lista PNL Ialomiţa pentru Senat, n-a reuşit să obţină mandatul mult dorit.

Totuşi, au sperat, cel puţin până ieri la ora 12, când promiteau o conferinţă de presă care n-a mai avut loc, probabil din cauză că nu le stă în fire să-şi recunoască înfrângerea.

Gabi Ionaşcu, o surpriză de parlamentar

Lăudat fie sistemul de calcul pentru distribuirea mandatelor în Parlament. Cel puţin – credem noi – aşa gândeşte Ionaşcu în momentul de faţă.

Recent dat afară din Consiliul Local al Municipiului Slobozia, ce cadou mai mare putea primi acesta de sărbători, decât un scaun călduros de senator de pe care îi va reprezenta – din păcate – pe ialomiţeni timp de 4 ani de zile.

Dacă în şedinţele de consiliu local îşi arăta făţarnic “simpatia” faţă de primarul Mocioniu prin drăgălaşa adresare “dragul meu Adi”, preconizăm că, în următorii patru ani, în cadrul sesiunilor parlamentare, vom auzi destul de des “dragul meu Marian”.

Probabil, dacă n-a aflat deja, atunci când o va face, Radu Paros îşi va roade unghiile cu gândul că, într-un final, ar fi putut câştiga şi el alegerile; şi nu oriunde, ci în Parlament. Spunem asta pentru că excluderea sau plecarea sa – cum vreţi să-i spuneţi – lui Paros din PMP a fost din cauza faptului că şefii de la centru voiau să-l pună cap de listă la Senat, şi nu la Camera Deputaţilor, cum îşi dorea acesta.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare