Inițializează o căutare

SAMGPL

Un nou milionar ialomiţean în Top 300 Capital

Chiar dacă Ialomiţa nu este chiar printre cele mai bogate judeţe ale României, se pare că şi la noi există persoane cu averi impresionante. Recent, Revista Capital a dat publicităţii Top 300 – Cei mai bogaţi români. Printre aceştia, şi doi ialomiţeni, Ştefan Poienaru de la Feteşti şi Corneliu Dragomir de la Slobozia.

Potrivit datelor din acest an, cel mai bogat om din judeţ este Ştefan Poienaru, ocupând locul 192 în Top 300 Capital. La acest moment, averea sa este situată între 28 şi 30 milioane de euro, în scădere faţă de anul anterior. Toţi banii acestuia provin din agricultură.

Averea lui Poienaru este în continuă scădere

Fermierul care cultivă peste 6.000 de hectare cu grâu, 2.500 de hectare cu orz şi 2.000 de hectare cu rapiţă, nu prea are motive de bucurie în 2016. 

La începutul acestui an, din cauza faptului că a pierdut litigiile pe care le avea cu Agenţia de Plăti şi Intervenţii în Agricultură, Agrofarm Prod – societatea comercială a acestuia – a intrat în insolvenţă.

Mai mult decât atât, în acest an, recolta lui Ştefan Poienaru a fost cu 20% mai mică decât cea din anul anterior.

Un nume nou în Top 300 Capital

Nu la mare distanţă de fermierul Poienaru, pe locul 218 se află Corneliu Dragomir, proprietarul OYL Company Holding. Averea acestuia – cea mai mare parte provenită din construcţiile de drumuri şi autostrăzi – se situează undeva între 25 şi 27 milioane de euro.

Afacerea lui Corneliu Dragomir a început să crească în anul 2006, în doar trei ani compania ajungând la un rulaj de 33 de milioane de lei. În 2010, cifra de afaceri a acestuia a scăzut considerabil, cu 30%, asta pentru că autorităţile de la acea vreme au redus investiţiile în infrastructura rutieră.

Situaţia companiei a început să se îmbunătăţească începând cu anul 2011, la finele anului 2015 având o cifră de afaceri de 147 de milioane de lei, de la un rulaj de doar 57 de milioane de lei.

Înainte de criza financiară, OYL Company Holding avea mai puţin de 100 de angajaţi. Însă, la finalul anului 2015, numărul de salariaţi ai companiei a crescut până la 295.

Separat, familia Dragomir deţine acţiuni la firma OCH Bau, care are ca obiect de activitate fabricarea articolelor de beton, ciment şi ipsos.

Împreună cu soţia sa, acesta mai deţine şi o carieră de piatră în comuna Vulturu din judeţul Constanţa pe care au deschis-o în anul 2010 şi în care au investit 1,6 milioane de euro.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare