Inițializează o căutare

SAMGPL

S-a stabilit ordinea de pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare

Miercuri, 9 noiembrie a.c., s-a tras la sorţi ordinea partidelor pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, în Ialomiţa.

În prima etapă, s-a decis ordinea pentru partidele politice parlamentare şi alianţele politice sau electorale care cuprind cel puţin un partid politic parlamentar şi organizaţiile cetăţenilor care aparţin minorităţilor naţionale cu grup parlamentar propriu în Camera Deputaţilor şi în Senat.

Astfel, în urma tragerii la sorţi, ordinea pe buletinele de vot ar fi următoarea: Partidul Naţional Liberal (PNL), Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) şi Partidul Social Democrat (PSD).

În a doua etapă a fost decisă ordinea partidelor neparlamentare şi alianţele electorale sau politice dintre acestea.

În cazul lor, ordinea este următoarea: Alianţa Noastră România (ANR), Partidul Ecologist Român (PER), Partidul Socialist Român (PSR), Partidul Mişcarea Populară (PMP), Partidul România Unită (PRU) şi Uniunea Salvaţi România (USR).

În a treie şi, totodată, ultima etapă, a fost aleasă ordinea buletinelor de vot pentru organizaţiile cetăţenilor care aparţin minorităţilor naţionale.

Pentru aceste organizaţii, ordinea este următoarea: Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Uniunea Armenilor din România, Forumul Democrat al Germanilor din România, Asociaţia Liga Albanezilor din România, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Uniunea Elenă din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Uniunea Bulgară din Banat – România, Uniunea Sârbilor din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Croaţilor din România, Asociaţia Italienilor din România, Uniunea Democrată a Slovacilor şi Cehilor din România, Asociaţia Macedonenilor din România.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare