Inițializează o căutare

SAMGPL

Garsonierele A.N.L. au ajuns la peste 100 de mii de lei

Preţurile de vânzare ale garsonierelor A.N.L. din Slobozia pot ajunge şi la sume ce depăşesc 100 de mii de lei, în funcţie de vechimea blocului.

Valoarea de vânzare a locuinţei se calculează de către autorităţile administraţiei publice locale, precum şi de către autorităţile administraţiei publice centrale din domeniul învăţământului, respectiv din domeniul sănătăţii sau de către unele unităţi aflate în subordinea ori sub coordonarea acestor autorităţi. Potrivit legii, preţul reprezintă valoarea de înlocuire pe metru pătrat, multiplicată cu suprafaţa construită efectiv, inclusiv cotele indivize, diminuată cu amortizarea calculată de la data punerii în funcţiune a locuinţei până la data vânzării acesteia. Valoarea de înlocuire este valoarea medie ponderată pe metru pătrat, calculată pe baza valorii contractelor de antrepriză încheiate, în condiţiile legii, în cursul anului anterior de către A.N.L. cu antreprenorii, care se majorează cu un coeficient rezultat din raportul dintre valoarea medie ponderată pe metru pătrat a locuinţelor puse în funcţiune în anul anterior şi valoarea medie ponderată pe metru pătrat contractată la momentul începerii lucrărilor acestor locuinţe. În cazul în care, în cursul anului anterior, A.N.L. nu a încheiat cel puţin două contracte de antrepriză cu antreprenorii pentru stabilirea valorii de înlocuire se utilizează ca an de calcul ultimul an în care s-au încheiat cel puţin două contracte de antrepriză.

Valoarea stabilită conform calculelor de mai sus se ponderează, la rândul ei, cu un coeficient determinat în funcţie de ierarhizarea localităţilor. În cazul Sloboziei, ca municipiu de importanţă interjudeţeană, coeficientul, conform legii, este de 0,93.

Astfel, calculând, preţul pe metru pătrat ar fi nici mai mult nici mai puţin de 1634,83 lei, dar, conform literei d^2 din alin. 10 al Legii 152 din 15 iulie 1998, în cazul în care valoarea rezultată este mai mică decât valoarea de inventar, locuinţele se vând la preţul de inventar, adică 1757,88 lei pe metru pătrat.

O garsonieră A.N.L. are, în medie, 48 de metri pătraţi – suprafaţă utilă – ceea ce înseamnă că preţul ei de vânzare ar ajunge la peste 100 de mii de lei, în condiţiile în care, preţul este calculat ţinându-se cont de suprafaţa totală, care oscilează între 60 şi 65 de metri pătraţi.

Valoarea unei garsoniere din 2015, date în folosinţă în acest an, ar putea ajunge şi la 130 de mii de lei.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare