Inițializează o căutare

SAMGPL

Tribunalul i-a dat dreptate: independentul Vasile Corbu, validat de instanţă ca şi consilier local la Traian

La constituirea noului consiliu local al comunei Traian, mandatul candidatului independent Vasile Corbu a fost invalidat. La acea şedinţă de constituire a consiliului local al comunei Traian, din partea Instituţiei Prefectului judeţului Ialomiţa, a fost prezent juristul instituţiei, Ionel Ghiorghişor. Înainte de începerea şedinţei, şeful Serviciului Juridic din cadrul Prefecturii Ialomiţa a ţinut să menţioneze că mandatul de consilier local al lui Vasile Corbu a fost invalidat întrucât acesta nu a avut mandatar financiar.

Potrivit noilor reglementări care au stat la baza organizării acestor alegeri locale, fiecare candidat avea obligaţia de a depune documente justificative pentru cheltuielile pe care le-a făcut în timpul campaniei. Pentru a putea face aceste cheltuieli, candidaţii trebuiau să aibă mandatar financiar.

Întrebat, la acea vreme, cum comentează această situaţie, Vasile Corbu ne-a declarat că reprezentanţii Prefecturii Ialomiţa nu au dreptate şi ne-a explicat şi care sunt motivele, din punctul său de vedere. Astfel, potrivit acestuia, nu a avut cheltuieli în timpul campaniei şi, drept urmare, nu a avut nevoie de mandatar financiar. „A fost prezent domnul Ghiorghişor şi el a spus că mandatul meu este invalidat pe motiv că nu am avut mandatar financiar. Dar, nu au dreptate, nu trebuia să-mi invalideze mandatul. Eu nu am avut cheltuieli în campanie. Nu am făcut afişe, nu am făcut pliante, nimic. Doar am mers la oameni acasă şi am vorbit cu ei. O să fac contestaţie şi să vedem ce spun judecătorii. Eu mă aştept să-mi acorde mandatul, pentru că aşa ar fi corect”, ne-a declarat Vasile Corbu pe atunci.

Corbu a contestat şi a câştigat în instanţă

Pe data de 28 iunie a.c., Corbu a contestat în instanţă invalidarea mandatului său de consilier local, iar miercuri, 2 noiembrie, instanţa i-a dat dreptate. Astfel, conform deciziei judecătorilor, Consiliul local Traian va trebui să îi valideze mandatul independentului Corbu.

Legislativul comunei Traian are, însă, dreptul de a face recurs în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare