ORNISS şi DGIPI i-au deschis patru dosare civile adjunctului IPJ Ialomiţa, Silviu Condru
În ultimele două săptămâni, ORNISS şi DGIPI au formulat 4 acţiuni civile la Curtea de Apel Bucureşti, câte două de fiecare, adjunctului şefului IPJ Ialomiţa, Silviu Condruţ. Este vorba despre două acţiuni de revizuire şi două contestaţii prin care cele două instituţii apelează la nişte căi speciale de atac împotriva unei decizii definitive a Curţii de Apel Bucureşti. Este vorba despre decizia civilă prin care Silviu Condruţ a reuşit să anuleze în instanţă raportul făcut de DGPI prin care îi era retras certificatul de acces la secrete de stat. Astfel, Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) şi Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) nu au putut să digere faptul că în decembrie 2022, Condruţ a fost singurul poliţist din România care a învins DGPI - serviciul secret al MAI, în instanţă. Culmea este că adjunctul IPJ i-a învins în instanţă cu armele lor pe cei de la DGIPI, adică tocmai cu noul raport al acestui serviciu secret şi al ORNISS prin care în noiembrie 2022 îi dădeau alt aviz pentru acces la informaţii tip secret de stat. Condruţ l-a depus la instanţa care judeca anularea avizului făcută de DGIPI prin raportul din noiembrie 2020. Tocmai asta invocă acum DGIPI, că în decembrie 2022, Condruţ a folosit la Curtea de Apel noul aviz ORNISS obţinut în noiembrie 2022, după ce ofiţerii de informaţii i-au analizat activitatea pe ultimii 10 ani. Da, aţi citit bine, este un non sens, dar în ce îi priveşte cu ochii albaştri. Adică, în noiembrie 2020, SIPI Ialomiţa îi face raport lui Condruţ că stă prea mult la băute cu nişte frizeri din Slobozia, ocazie cu care s-ar scurge nişte informaţii confidenţiale. Dar, după doi ani de zile, în noiembrie 2022, acelaşi SIPI Ialomiţa a constatat că în ultimii 10 ani, Condruţ fusese curat şi uscat, vorba unei reclame. Este evident faptul că sipioţii s-au contrazis singuri, cu propriile argumente, astfel că în decembrie 2022, Curtea de Apel nu putea decide decât anularea raportului SIPI din 2020 şi, în subsidiar, repunerea pe funcţia de adjunct a lui Condruţ.
Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.
Reamintim că în urmă cu doi ani, adjunctul IPJ, Condruţ Silviu Georgian, a fost pus la dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pentru că nu mai avea acces la secrete de serviciu. Ulterior, comisarul de poliţie a dat în judecată atât IGPR, cât şi Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) şi Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Pe data de 22 decembrie 2022, Curtea de Apel Bucureşti a decis să-i facă dreptate lui Condruţ şi să anuleze raportul făcut de DGPI prin care îi era retras certificatul de acces la secrete de stat. Această victorie în instanţă a presupus repunerea pe funcţia de adjunct al inspectorului-şef al IPJ Ialomiţa. Totodată, a făcut şi ceva deranj la vârful poliţiei judeţene întrucât Raul Belciug fusese împuternicit la conducerea IPJ Ialomiţa după ce fusese mutat pe funcţia lui Condruţ. Adică, Belciug a fost mai întâi numit pe funcţia de adjunct al şefului IPJ, apoi i s-au delegat atribuţiile de inspector-şef. Numai că atunci, după revenirea lui Condruţ pe funcţia de adjunct, Belciug a trebuit să facă pasul în spate.
Cristian Filip
Cristian Filip
Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.
Citește Condițiile de utilizare