Inițializează o căutare

Marian Pavel (PSD): Podurile rutiere trebuie reabilitate urgent!Președintele PSD Ialomița, senatorul Marian Pavel, candidat la președinția Consiliului Județean, spune că starea de degradare avansată în care se află podurile rutiere din Ialomița necesită o atenție deosebită. Există riscul ca zona Slobozia-Țăndărei-Bucu să se blocheze iar zona de est a județului să rămână izolată:

„Așa cum am arătat, lucrările de infrastructură pe care le derulăm în județ trebuie să urmărească principiul eficienței economice. În acest sens voi acorda o importanță deosebită reabilitării podurilor rutiere din județ. Degeaba asfaltăm drumuri dacă nu putem ajunge la ele pentru că podurile se află sub restricții iar transportatorii trebuie să ocolească zeci de kilometri pentru a ajunge la destinații.

O situație deosebită o avem în zona Slobozia- Bucu-Țăndărei, unde cele 3 poduri rutiere sunt degradate și necesită de urgență reparații. Podul de la Bucu – DJ 213A este construit în 1987 și au fost impuse restricții de circulație. Reabilitarea costă în jur de 5,7 milioane de lei. La Țăndărei- DJ 212 podul este construit în 1966 iar valoarea de investiție pentru reabilitare este de 7,4 milioane de lei.

La Slobozia, podul rutier construit în anii 70 n-a intrat în reparații din cauza unor deficiențe ale proiectului tehnic. Încă nu există restricții de circulație, dar este un risc mare ca acestea să fie introduse. Este evident că avem nevoie de un nou pod pentru că valorile de trafic au crescut mult, iar actualul pod nu poate prelua afluxul dinspre Moldova spre autostradă. Acest pod este în administrarea CNAIR și va trebui ca toți oamenii politici din județ să conlucrăm ca să obținem această investiție pentru județ.  
În afara celor două poduri despre care am vorbit mai avem în atenție alte trei, din zona Urziceni. Este vorba despre podul de la Fierbinți- DJ101U , care necesită investiții în valoare de 5,8 milioane lei, podul de la Adâncata- DJ101B, pentru care necesarul de investiție este de 4,4 milioane și podul de la Movilița- DJ 302, a cărui reparație va costa în jur de 3,4 milioane lei. Și la Manasia avem un pod peste Ialomița care deservește agricultorii din zonă, în special. Vorbim despre circa 5000 de hectare de teren a căror cultivare depinde de acest pod. În acest caz nu avem nicio expertiză dar urmează să o facem în cel mai scurt timp.

După estimarea noastră am avea nevoie de un necesar de investiții de circa 26,8 lei. Va trebui să identificăm rapid o sursă de finanțare și să accesăm bani guvernamentali și fonduri europene care să ne permită demararea lucrărilor cât mai repede. Această problemă va fi o prioritate pe agenda noastră. Podurile rutiere trebuie reabilitate urgent. Altfel vom avea consecințe grave care vor afecta economia județului și chiar viața oamenilor.

  Comandat de Partidul Social Democrat - Filiala Ialomiţa | Executat de SC Milenium Land SRL | CUI Mandatar Financiar Coordonator: 21200019


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

i20
Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare

Diami