Inițializează o căutare

Pro România

Varujan Vosganian, candidat ALDE la europarlamentare: Sper ca Ialomiţa să crească media naţională a partidului la alegerile din 26 mai


Aflat pe locul 5 în lista cu care ALDE „atacă” turul de scrutin din 26 mai, Varujan Vosganian a completat lista „greilor” din partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, care şi-au prezentat proiectele politice electoratului din Ialomiţa.

După Norica Neculai şi Renate Weber, Vosganian a „bifat” şi el Ialomiţa pe harta maratonului electoral, cu convingerea fermă că judeţul poate contribui într-o foarte mare măsură la un scor bun obţinut de ALDE la „europarlamentarele” din 26 mai: „Pentru noi, Ialomiţa este un judeţ cu potenţial şi perspective. Acesta este şi motivul pentru care candidaţii noştri au fost şi vor mai fi prezenţi în judeţ. Sunt convins că electoratul nostru din judeţ poate contribui la creşterea mediei naţionale a partidului la apropiatele alegeri” a declarat Varujan Vosganian în debutul întâlnirii cu reprezentanţii presei de la Slobozia.

Vosganian a vorbit pe larg despre obiectivele pe care le are în ipostaza de viitor europarlamentar, cu accent pe ceea ce nu s-a ferit a numi „reconsiderarea imaginii României în cercurile politice de la Bruxelles şi Strasbourg”: „Noi nu avem nevoie de răsfăţ, de mângâieri pe creştet, noi credem că România trebuie prezentată exact aşa cum este, cu o abordare corectă a tuturor realităţilor. România este o ţară legitimă din punct de vedere politic. De când am intrat în Uniunea Europeană nu a existat nici un dubiu că alegerile ar fi fost altfel decât libere şi corecte. Toate legile care se adoptă în România au aura de constituţionalitate pe care le-o dă Curtea Constituţională. Câtă vreme sunt îndeplinite aceste două criterii, nu înţeleg atacurile sistematice la adresa asumării democratice la adresa celor care conduc astăzi România” a afirmat Vosganian. Liberal-democratul şi-a nuanţat luarea de poziţie la adresa criticilor venite de la nivelul conducerii Uniunii Europene afirmând: „Pot să înţeleg că domnii Weber, Verhofstadt şi Timmermans îşi fac campanie electorală pe spinarea poporului român. Pot să înţeleg, dar nu pot să accept. Şi sper ca după alegerile din 26 mai să-şi tempereze avântul nedrept împotriva României, mai ales că atitudinea lor este, într-o oarecare măsură, încurajată şi de denigrările sistematice pe care unii europarlamentari, Opoziţia şi Preşedintele României le fac la adresa ţării…Nu cred că aceasta este calea cea mai bună de a aduce în această ţară dialogul politic” a declarat Varujan Vosganian.

Dincolo de dimensiunea europeană a României, candidatul ALDE la un loc în viitoarea configuraţie a Parlamentului European, a evocat şi o problemă care, în opinia sa, constituie un factor important care împiedică dezvoltarea, aceea a mentalităţii: „În România există un anumit nivel de mentalitate pe care nu-l poţi accelera. Cred că orice poţi accelera, numai viteza sângelui, nu. La acest nivel, în România există o cultură cronică a sărăciein care este considerată normalitate, la fel ca şi căinarea ei. În plus, există o anumită ostilitate faţă de stat şi, în acelaşi timp, mai înainte-amintita căinare a celui de alături. În România de azi, dacă laşi pe cineva să moară pe stradă, o să ai mai puţini adversari decât dacă majorezi salariul minim pe economie” s-a dovedit a fi extrem de plastic Vosganian.

Candidatul ALDE la europarlamentarele din 26 mai şi-a încheiat dialogul cu reprezentanţii presei cu un mini-discurs despre responsabilitate şi responsabilizare, dar şi despre modul în care autorităţile de la Bucureşti au înţeles să abordeze problema atragerii fondurilor europene.

Varujan Vosganian este al cincilea pe lista cu care partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu va participa la turul de scrutin din 26 mai, listă deschisă de Norica Nicolai, Daniel Barbu, Renate Weber şi Ovidiu Silaghi.

Articol comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare