Inițializează o căutare

Pro România

Liviu Dragnea a luat România pe persoană fizică


Prin vocea lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Uniunea Europeană transmite un avertisment clar României. Scrisoarea oficialului de la Bruxelles adresată regimului Dragnea este datată 10 mai şi reprezintă un ultimatul sever faţă de confiscarea statului de drept şi asaltul dat de PSD asupra instituţiilor fundamentale.

Activarea articolului 7 al Tratatului UE şi suspendarea dreptului la vot al României reprezintă ultima soluţie rămasă la îndemâna UE după ce toate încercările de dialog cu regimul PSD au eşuat lamentabil. În faţa tăvălugului declanşat de marionetele lui Dragnea, care face una cu pământul instituţiile judiciare, codurile penale şi sentinţele definitive ale justiţiei, Uniunii Europene nu-i rămâne decât varianta dură a amputării organului infectat.

Pentru prima dată în ultimii doi ani, oficialii UE critică deschis deciziile aberante ale Curţii Constituţionale şi arată cu degetul asupra modificărilor inacceptabile aduse Codului Penal, care în varianta Iordache oferă imunitate completă persoanelor condamnate deja în primă instanţă pentru infracţiuni de corupţie în frunte cu Liviu Dragnea.

Curtea Constituţională, ograda lui Dragnea

Timmermans vorbeşte în scrisoarea din 10 mai despre deciziile CCR cu privire la legalitatea constituirii completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, decizie care aruncă în aer sentinţele pronunţate în procese de corupţie în care sunt implicaţi liderii PSD în frunte cu Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov. UE avertizează prin vocea oficialului olandez despre influenţa nefastă a acestor decizii.

"Impactul acestor modificări (ale Codurilor Penale - n.red.) ar fi agravat în continuare de orice reglementări care să permită căi extraordinare de atac în cazurile afectate de hotărârea Curţii Constituţionale privind completurile ICCJ, care ea însăşi reprezintă o ingerinţă în independenţa sistemului judiciar şi ar putea afecta protecţia eficientă a intereselor financiare ale UE".

Deciziile Curţii Constituţionale reprezintă rodul unor „implanturi” orchestrate de Dragnea, care a adus instituţiei personaje obscure şi obediente, gata să execute ordinele sale şi să-i slujească interesele. Ultimele personaje votate în parlament pentru a ocupa scaune de judecători constituţionali sunt personaje cu mentalitate de jurişti cooperatori din anii ’50 transformaţi peste noapte în magistraţi. Gheorghe Stan, protejatul procurorului Adina Florea, cea care conduce din umbră Secţia Specială pentru infracţiuni din justiţie (SS), şi Cristian Deliorga, o relicvă de pe vremea Rodicăi Stănoiu şi a sentinţelor date în sediul PSD, sunt ultimii veniţi în Curtea Constituţională a lui Liviu Dragnea. Ultima ispravă a noului judecător constituţional Stan vorbeşte de la sine. El a retras recent apelul declarat de DNA în procesul în care Hrebenciuc a fost condamnat la închisoare.

Cu majoritate de şase judecători din 9 la Curtea Constituţională, Liviu Dragnea capătă puteri discreţionare conferite de controlul asupra unei instituţii care poate anula orice lege şi orice hotărâre judecătorească. România devine moşia pe care Dragnea a pus guvernul, parlamentul şi justiţia la un loc. Despre acest derapaj inacceptabil atrage atenţia scrisoarea lui Timmermans. Singurul antidot la acest derapaj care riscă să arunce România în afara UE este votul. Aceasta este singura armă în faţa căruia instituţiile acaparate de Dragnea sunt neputincioase.

Articol comandat de Pro România


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare