Inițializează o căutare

Pro România

Guvernul oferă noi oportunităţi pentru afacerile mici


Deputatul PSD, Mihăiţă Găină, oferă mai multe amănunte privind noua strategie pe care Guvernul a adoptat-o pentru dezvoltarea afacerilor mici. Potrivit acestuia, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va pune la dispoziţia antreprenorilor, începând cu 8 iulie 2019, o nouă linie de finanţare, în valoare de 75 milioane de euro, susţinută din fonduri UE. „Creşterea economică resimţită în nivelul de trai al populaţiei şi măsurile sociale se numără printre obiectivele Guvernului pentru perioada următoare, în care România va obţine, din nou, o creştere economică semnificativă. Executivul şi-a fixat o serie de domenii-ţintă, conform Programului de guvernare al PSD, în scopul consolidării şi dinamizării sectorului economic, social, şi al sistemelor fundamentale – sănătatea şi educaţia. Şi micilor întreprinzători li se va oferi o serie de noi oportunităţi de dezvoltare. Antreprenoriatul a fost şi rămâne una dintre priorităţile majore ale guvernului PSD”, explică parlamentarul social-democrat.

Mihăiţă Găină afirmă că fondurile nerambursabile oferite prin Programul Operaţional Regional (POR) sunt destinate microîntreprinderilor care au maxim 9 angajaţi şi care doresc sa investească în capacitatea lor de producţie sau de prestare servicii. „Prin POR, firmele vor putea accesa fonduri europene între 25.000 de euro şi 200.000 de euro pentru construirea, modernizarea, extinderea spaţiului de producţie / prestare servicii, dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Această linie de finanţare se adresează firmelor care deja funcţionează şi care au un istoric de minimum un an vechime. Conform prevederilor Programului, companiile vor putea să dezvolte firma în mediul urban, respectiv în oraşe sau municipii. De asemenea, firmele care deja funcţionează în mediul urban se pot dota sau dezvolta, iar cele din mediul rural pot să investească într-o nouă capacitate de producţie sau prestări servicii”, a mai precizat deputatul PSD.

13 milioane Euro pentru regiunea Sud-Est

„Îi încurajez pe toţi antreprenorii care vor să-şi crească mica afacere să acceseze acest program de finanţare lansat de Guvernul PSD. Ne dorim să folosim banii europeni exact acolo unde putem genera mai multă valoare adăugată pentru economia României”, le transmite deputatul PSD ialomiţean, Mihăiţă Găină, micilor întreprinzători. Găină îi informează pe aceştia că toate companiile trebuie să depună cereri de finanţare, dar şi că vor concura între ele. Competiţia între firme va fi una regională, nu naţională. Suma disponibilă pentru regiunea de dezvoltare Sud-Est este de circa 13 milioane Euro. ”Majoritatea activităţilor de producţie sunt eligibile, la fel şi unele activităţi de prestări servicii sunt acceptate, cum ar fi sănătatea şi practicarea sportului. O listă completă a codurilor CAEN acceptate în program a fost publicată pe siteul www.inforegio.ro, alături de ghidul de accesare a programului” a indicat parlamentarul PSD. Acesta a ţinut să sublinieze şi faptul că, graţie alocării de fonduri nerambursabile prin programele StartUpNation, POCU România Start Up Plus, POCU Diaspora Start Up în intervalul 2017-2019, s-au lansat mii de noi afaceri generatoare de locuri de muncă.

Publicitate electorală


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare